Prijava

Vaša prijava

Prva utakmica nakon korone – Goričani igraju međusobno u prijenosu uživo!

[]

Točno će 68 dana, nešto više od 1600 sati, gotovo 100.000 minuta, proći od posljednjeg puta kad su nogometaši Gorice igrali jednu utakmicu pa do ove subote u 11.30 sati. Do prve sljedeće! Doduše, ne prave natjecateljske utakmice, ali i ono što nas čeka u subotu prijepodne dovoljno je dobro da sve ljubitelje nogometa baci u laganu euforiju. Nogomet nam je toliko nedostajao da je velika priča postala i jedna trening utakmica!

Na glavnom igralištu Gradskog stadiona pola sata prije podneva počet će, naime, ogled između Crnih i Bijelih, između dvije momčadi Gorice. Sve skupa trajat će kraće nego što je uobičajeno, dva puta po 30 minuta, a za trenera Valdasa Dambrauskasa imat će višestruku korist – moći će se iz prve ruke uvjeriti u kakvom su stanju njegovi igrači, neke od njih i prvi put vidjeti u jednoj utakmici, a moći će isprobati i neke taktičke detalje koje je zamislio u ovom teškom vremenu iza nas.

Kako će se točno igrači podijeliti, tko će igrati za Crne, a tko za Bijele, trener će odlučiti večer prije, no to zapravo i nije ključno. Bitno je samo da se nogomet vraća, da ćemo opet uživo moći vidjeti kako se braniči brane, kako vezni grade, kako napadači zabijaju… Bitno je, ukratko, samo da se opet igra. Pa makar i na treningu, makar i međusobno. Zasad se zna jedino da neće igrati oni koji su na listi ozlijeđenih, a to su u ovom trenutku Kristijan Lovrić, Dario Špikić, Dario Čanađija, Mario Maloča i Aleksandar Jovičić.

A kako će sve to izgledati moći će vidjeti – cijeli svijet! Ovu će se utakmicu, naime, moći gledati u izravnom prijenosu na službenoj Facebook stranici HNK Gorice, sve kako bi se utažila glad i žeđ za nogometom svih onim kojima je nogomet kronično nedostajao u vrijeme korone. Prijenos će početi 15-ak minuta prije samog starta utakmice, najave kažu da će gledateljima u praćenju utakmice pomoći i komentator, možda i poneki gost, koji bi se uključio u prijenos… Sve u svemu, nogomet se vraća!

Najavljeno je kako će sljedećeg tjedna Gorica igrati i prave prijateljske utakmice, protiv Istre 1961 i Dinama, plan je da to bude u srijedu i subotu, ali službena potvrda još se čeka. Potrebne su, naime, dozvole famoznog Stožera, treba ispuniti sve uvjete, pa je sve skupa i dalje na čekanju. U subotu će se, s druge strane, sigurno igrati. Nogometni život nakon korone, dakle, kreće od subote u 11.30…