Prijava

Vaša prijava

Bilo je to godine 2011… Mirko Berković posložio Turopoljac pa odstupio

[]

Dogodilo se početkom siječnja 2011. godine. Društveni dom u Kuču bio je dobro popunjen. Više od 120 članova, gostiju, igrača i brojnih predstavnika susjednih klubova pratilo je izvješća o sedmogodišnjem radu dosadašnje Uprave na čelu s predsjednikom Zdenkom Zagorcem. Prevladavali su pozitivni tonovi, a jedino brinu rezultati seniora. Financijske dubioze nema i nova Uprava starta od pozitivne nule.

Za novog predsjednika izabran je iskusni Mirko Berković, u mladim danima odlični igrač Turopoljca, dok su mu suradnici mahom relativno mladi Kučani. Za dopredsjednike su tada izabrani Tihomir Jakovljević i Josip Puceković, za tajnika Ivan Brašić, blagajnika Zdravko Bavarka, a sportskog direktora Ivo Berković. Ostali članovi Upravnog odbora bili su Dragan Jakovljević, Goran Berković, Stjepan Trputec, Franjo Berković, Danko Čunčić, Miro Berković, Domagoj Matanović, Hrvoje Čunčić i Željko Milošević, sve uglavnom bivši igrači Turopoljca, a više njih iz trećeligaških sezona.

Prevladavala je dinastija Berković. Zanimljivo, možda i najpoznatiji Ivo Berković dobio je funkciju sportskog direktora upravo zbog spomenute činjenice.

– Sve je dogovoreno s novim trenerom a u kontaktu smo i s više igrača koji bi trebali pojačati našu vrlo mladu momčad. Imena namjeravamo objelodaniti 29. siječnja kada počinju pripreme – kazao je u siječnju 2011. Ivo Berković.

Novoustoličeni predsjednik Mirko Berković ima već i funkciju čelnog čovjeka Mjesnog odbora Kuče i zna gdje mora tražiti podršku.

– Čeka nas mnogo posla. Najprije očekujem razgovor u Poglavarstvu grada Velika Gorica. Dogradonačelnik Ervin Kolarec veliki je prijatelj i pobornik sporta, a bio je i igrač Turopoljca još dok smo bili trećeligaši. Čvrsto vjerujem da će pomoći koliko to može. Uostalom, rado ćemo prihvatiti i svaku drugu podršku bilo kojeg sponzora da vratimo klub na pozicije koje zaslužuje – rekao je nakon Izborne sjednice novi predsjednik Turopoljca Mirko Berković.

O konsolidaciji Turopoljca može se pročitati na gornjoj fotografiji.

Rezultati momčadi su također bili solidni, a o akterima govori izvještaj s utakmice Turopoljca i Croatije (NK) 2:0 odigrane sredinom lipnja 2011. godine. Igralo se pred 150 gledatelja. Strijelac je bio Radilović u 44. i 70. minuti utakmice. Za Turopoljac su igrali: Trputec 7, Jakovljević 7, N Fabijančić 7, Bursać 6,5, Burić 7, M. Fabijančić 7 (od 76. Hodak), Jambrešić 6,5 (od 46. Sivinjski 6,5), Mihordin 6,5 (od 70. Dan. Kučan-), Bermanac 65, 8 od 63. Dar. Kučan 6,5), Hleb 6,5 (od 40. Dan. Čunčić 6,5), Radilović 7,5. Trener: Mario Paviša 7. Igrač utakmice: Mario Radilović.

Nakon godinu dana i tri mjeseca ostavku je podnio predsjednik Mirko Berković, a više o njegovom radu pročitajte na gornjoj fotografiji.

Turopoljac je danas solidni petoligaš u Jedinstvenoj županijskoj ligi, što je i realnost. Turbulencije od sedmog posljednjeg ranga nogometa u Hrvatskoj pa do 3. HNL su se događale u gotovo svakom klubu u Turopolju, pa i Turopoljcu. Prisjetimo se, Velika Mlaka je igrala u Prvoj B ligi, a više ne postoji, Polet Buševec je bio trećeligaš pa opet igra s Turopoljcem, Jelačić je bio četvrtoligaš, a sada ulazi iz šestog ranga u peti, Dinamo Novo Čiče je 80-tih igrao u Regiji (kao danas 3. HNL), a sada je šestoligaš. Sve je to normalno, normalno nije da se ne igra i ne trenira, kao danas u doba koronavirusa.