Prijava

Vaša prijava

FOTO Učenici se vratili u Srednju strukovnu školu

[]

26.05.2020. Velika Gorica. Učenici na praktičnoj nastavi u Srednjoj strukovnoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nastava u prostoru osnovnih i srednjih škola zbog epidemije korona virusa ne izvodi se od 16. ožujka 2020. godine. Nakon više od dva mjeseca u Srednju strukovnu školu vratili su se danas prvi učenici na praktičnu nastavu. Četiri učenika iz 3. razreda, smjer elektrotehničar, došli su danas poslijepodne (13:30 sati) u kabinet elektrotehničke struke da bi odradili praktičnu vježbu. Na ulazu u školsku zgradu obvezna je dezinfekcija ruku, u radionici mjerenje tjelesne temperature. Predmetnom nastavniku predali su uredno potpisane Izjave (da su bez znakova akutne respiratorne bolesti, da im nije propisana mjera samoizolacije, …), koje su preduvjet za ulazak u školu.

26.05.2020. Velika Gorica. Učenici na praktičnoj nastavi u Srednjoj strukovnoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nastavnik Marijan Kos, poštujući propisani razmak i ostale epidemiološke mjere, pripremio je za učenike praktičnu vježbu – ”Priključak kolektorskog elektromotora”. Trebalo je riješiti: a) Serijska uzbuda (regulacija okretaja smanjenim naponom, desni smjer vrtnje; b) Serijska uzbuda (regulacija okretaja smanjenim naponom, lijevi smjer vrtnje); c) Paralelna uzbuda i d) Mješovita uzbuda.

Mladen Zrno, voditelj školskih učionica i praktične nastave, rekao je da škola pruža mogućnost i učenicima završnih razreda da svoje završne radove pripreme u prostoru škole. Očekuje se da će primjer prve skupine učenika u narednim danima odnosno tjednima slijediti i druge skupine učenika.

Galerija fotografija


Nove odluke Stožera: ukida se zabrana rada nedjeljom