Prijava

Vaša prijava

Centar za posjetitelje dobio multimedijalni interpretacijski postav Turopolja

[]

Turistička zajednica grada Velike Gorice je završila uređenje i opremanje multifunkcionalne dvorane s interpretacijskim postavom Turopolja prema projektu dizajnerice Nikoline Jelavić Mitrović, a čime je Centar za posjetitelje dobio sve planirane sadržaje.

– Prilikom osmišljavanja i realizacije multimedijalnog postava Turopolja vodila nas je želja da na jednom mjestu prezentiramo sve ono što Turopolje nudi posjetiteljima, a to je bogata materijalna i nematerijalna baština te iznimno prirodno bogatstvo našeg zavičaja. U protekle dvije godine vjerojatno ste već nekim povodom posjetili turističko-informativni dio, a sada vas pozivamo na obilazak Interpretacijskog dijela koji je ove zime u potpunosti završen. Kratko ćemo vas uputiti u glavne zanimljivosti o Turopolju, a nakon toga ćete imati vrijeme za samostalno razgledanje i istraživanje pojedinih sadržaja koji su vam najzanimljiviji – istaknuli su iz Turističke zajednice.

Posjetitelji tako mogu zakoračiti pod krošnje hrasta lužnjaka, uz zvukove iz prirode i cvrkut ptica, a pri tome i saznati više o prirodnim ljepotama Turopolja i doživjeti povijest ovoga kraja od rimskog doba do danas. Uz uvid u etnografsko bogatstvo i tradicionalnu drvenu arhitekturu, posjetitelji mogu ponoviti poznate stvari o Turopolju na novi način.

– Fotografirajte se s odabranim likovima iz turopoljske povijesti ili pošaljite elektronsku razglednicu iz Turopolja – pozivaju iz Turističke zajednice.

Centar za posjetitelje otvoren je svaki radni dan od 8 do 16 sati, subotom od 10 do 13 sati te nedjeljom od 16 do 19 sati. Ulaz je besplatan, a grupe se trebaju najaviti.