Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički gimnazijalci izvrsni na Talentijadi

[]

06.06.2020. Velika Gorica. Gimnazijalci izvrsni na Talentijadi. Likovni izričaj Laure Čelak. Foto: GVG

Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj javila se dopisom Redakciji Cityportala u kojem pohvaljuje svoje učenike za postignute uspjehe na natjecanju u okviru međunarodnog projekta pod imenom Talentijada. Dopis objavljujemo u cijelosti.

06.06.2020. Velika Gorica. Gimnazijalci izvrsni na Talentijadi. Ivana Petravić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Učenici Gimnazije Velika Gorica, svoju svestranost i nadarenost u raznim talentima prezentirali su i na poticaj nastavnice glazbene umjetnosti, Ivane Petravić, prijavili na natjecanje pod nazivom Talentijada. Naši učenici drugih i trećih razreda (Ana Mihanović, 2.b; Lucija Lukanović, 2.b; Laura Čelak 3.b; i Roko Šašić, 2.b) prijavili su se na online natjecanje talenata u slikanju, pisanju, plesanju i pjevanju. Ono što bi svako trebalo istaknuti, uz djevojke koje su iznimno talentirane u likovnom smjeru, naš Roko Šašić je plesnu točku koju smo prijavili, otplesao improvizirano u trenutku, bez ikakve pripreme i uvježbavanja!

Roko Šašić

Svih četvero učenika prošlo je polufinalni krug glasanja te su ušli u finale i borbu za nagradna mjesta. Do 31. svibnja, publika je također svojim glasovima mogla poduprijeti svoje favorite te glasati za one najbolje. Tako je u kategoriji likovnih izričaja, 1. nagradu publike osvojila LAURA ČELAK! No, osim nagrade publike, Laura je ponijela i 1. NAGRADU stručnog žirija u svojoj kategoriji!! Također, Roko Šašić sa svojom je plesnom točkom u kategoriji video izričaja osvojio 2. NAGRADU stručnog žirija! Žiri se sastojao od stručnjaka raznih područja, likovnog izričaja, plesnog, glazbenog, scenskog do onog motivatorskog. Jedan od svakako najpopularnijih članova žirija, bio je i Luka Bulić.

06.06.2020. Velika Gorica. Gimnazijalci izvrsni na Talentijadi. Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sam projekt Talentijada osnovno je iniciran te koordiniran od strane pedagoginje OŠ Antuna Bauera u Vukovaru, Ivane Dragšić. Projektu, koji je pokrenut, pridružilo se još ukupno jedanaest osnovnih i srednjoškolskih škola partnera, čiji su koordinatori potaknuli učenike na stvaranje i izradu radova. Projekt je međunarodnog karaktera te je uključen, također, u eTwinning sustav vrednovanja. Cilj projekta je potaknuti razvoj različitih vještina učenika u skladu s njihovim individualnim sposobnostima.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima!”

Galerija fotografija