Prijava

Vaša prijava

Broj oboljelih ostao na nuli i u gradu i u županiji, stigla i nova popuštanja

[]

Prolazi i 39. dan zaredom u kojem nema novooboljelih od koronavirusa, kako na području Velike Gorice i pripadajućih općina, tako i u Zagrebačkoj županiji. Karantena u kojoj smo živjeli polako odlazi u zaborav, a u ropotarnicu povijesti otišla je i Covid-19 ambulanta u velikogoričkom Domu zdravlja. Zauvijek, nadamo se svi…

Mjere opreza i dalje postoje, s popuštanjem se nastavlja korak po korak, ali u svemu tome čini se kao da je nenormalna situacija u kojoj smo živjeli gotovo pa davna prošlost. Maske se sve rjeđe mogu vidjeti na ulicama, a velika promjena je i odredba da se omogućuju posjeti pacijentima u hrvatskim bolnicama, ali i domovima za stare i nemoćne. Pod posebnim uvjetima, naravno, ali i po tom smo pitanju sve bliže povratku u normalu.

Posjeti bolnicama tako su zasad mogući samo uz prethodni dogovor s liječnicima i vodećim ljudima bolnica, a to u ovom trenutku u prvom redu vrijedi za “neodgodive i iznimne okolnosti”. U skladu s uputama naših epidemiologa, ravnatelj ustanove donosi odluku o eventualnoj posjeti, pa se članovi obitelji mogu obratiti za dodatne informacije u slučaju da žele posjetiti svoje bližnje.