Prijava

Vaša prijava

Jedna nogometna utakmica za mnogo emocija


Ponekad samo jedan detalj iz prošlosti proširi sjećanja na mnogo toga. Oko je zapelo za izvještaj Sportskih novosti iz jeseni 1992. godine. Nogometna utakmica je igrana u Novom Čiču, a juniori Radnika su lokalnim seniorima Dinama utrpali devet komada (0:9)!

Izvještaj s utakmice

Ništa čudno, jer tada su juniori prvoligaša iz Velike Gorice bili ravnopravni, a ponekad bolji i od vršnjaka Dinama Zagreb. Dečki trenera Stjepana Kovačića Pere trpali su tada i drugim seniorskim momčadima širom Turopolja. Gotovo svi su kasnije igrali i za seniore Radnika. Za juniore su u Čiču igrali Ivan Domitrović, Rovišan, Vučur, Dino Harambašić, Damir Grlić (kasnije prvoligaški igrač i internacionalac), Mario Cvitanović (dogurao do reprezentacije Hrvatske, roditelji mu danas žive u Novom Čiču), Mario Paviša (prije toga igrao sedam godina u Dinamu Zagreb te za seniore Radnika), Nastevski, Lučan, Bago, Neno Katulić (kasnije prvoligaški igrač i internacionalac)-(još su igrali Saša Sabljak (kasnije prvoligaški igrač, internacionalac a danas pomoćni trener u HNK Gorici), Damir Mirenić, Vladimir Mirenić, Karlo Beloša-Fijan, Medarić, Skrbin, Kundić, Nenad Bibić, Bulić.)

JUNIORI RADNIKA S TRENEROM STJEPANOM KOVAČIĆ PEROM

Što se tiče Dinama Novo Čiče (još nije imao dodatak Hidrel) iz 1992. godine, zanimljivo je da je trener momčadi tada bio sadašnji dopisnik City portala i potpisnik ovih redaka a gol mu je zabio sin Mario iz redova juniora Radnika. Za dinamovce su, među ostalima, igrali Krešo Đuksi i brat mu Tomica Đuksi ali i otac im Josip Đuksi Čuki!!

DINASTIJA ĐUKSI

Tko je Josip Đuksi Čuki? O živućoj legendi Dinama Čiče knjiga bi se mogla napisati. Rođen je davne 1942. godine u Novom Čiču. Već s 13 godina počeo se družiti i pratiti starije dečke i vrebao priliku da zaigra. Prvu utakmicu za dinamovce iz Čiča odigrao je 1955. godine (klub je osnovan 1948.). Standardni je bio 1958. kad je imao samo 16 godina a to svjedoči i gore uvodna fotografija snimljena na igralištu Turopoljca u Kuču (Đuksi čuči prvi s desna). Utakmica je završila 1:1 a za Dinamo je zabio Mato Kovačević (kasnije je živio u Velikoj Gorici na desnoj strani ulaza u grad iz smjera Siska). Tadašnji sastav: Ivan Malec, Josip Đuksi Čuki, Franjo Trumbetić, Vaso Kutić, Franjo Hemen Đaga, Mato Kovačević, Slavko Paviša (prvi strijelac u povijesti Dinama u pobjedi 1:0 protiv kombiniranog Radnika iz Gorice), Ivo Iličić, Nikola Ratko, Zvonko Taritaš, Franjo Medarić (koliko znamo, danas su još živi samo Čuki i Iličić). Josip Đuksi je igrao samo za Dinamo Čiče i to do 1992. godine, dakle punih 37 godina!!! (dobro, bilo je povremenih prekida). Neprekidno je bio uz klub na raznim funkcijama a i danas dolazi na utakmice Dinama jer mu igra i unuk Filip Đuksi, sin Kreše.

DINAMO NOVO ČIČE KRAJEM SEDAMDESETIH

Na gornjoj fotografiju iz kraja sedamdesetih su seniori i juniori Dinama Čiče prije međusobne utakmice. Među igračima je i Josip Đuksi (sjedi u trećem redu peti s lijeva) a u sasvim gornjem redu među gledateljima sjedi i, tada vjerojatno 10-godišnjak, Dubravko Hrkovac Hrki (treći s lijeva) koji je kasnije odigrao oko 200 prvoligaških utakmica (Radnik, Segesta, Zadar, Zagreb, Inker Zaprešić..).

I za kraj, specijalna zanimljivost. Autorica gore prikazanog izvještaja Sportskih novosti iz 1992. godine s utakmice Dinamo Novo Čiče-Radnik juniori 0:9 (0:3), bila je Ana Paviša, supruga dopisnika City portala. Već tada u Čiču nije bilo predrasuda prema ženama, što se nogometa tiče, a tome može svjedočiti i Ivana Cesarec, današnja predsjednica Dinama Hidrel.