Prijava

Vaša prijava

Dambrauskas: Što duže budemo zajedno, Gorica će biti sve bolja!


Nogometaši Gorice pobijedili su 3-0 Inter u Zaprešiću u 28. kolu HT Prve golovima Kristijana Lovrića u 54. minuti te Ognjena Mudrinskog u 78. i 84. minuti. Sva tri gola pala su, dakle, u drugom poluvremenom, ali trener Valdas Dambrauskas zadovoljan je i onim što je njegova momčad prikazala u prvih 45 minuta.

– Ne bih rekao da je prvo poluvrijeme bilo slabo. Nije bilo lako preuzeti kontrolu nad utakmicom, pogotovo u prvih 15-20 minuta, ali nakon toga smo se ipak nekako počeli oslobađati, igrati s više posjeda, kontrole i ritma. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo važno da bi se moglo dogoditi sve ono u drugom, jer tu smo shvatili da možemo. Držali smo loptu prilično dobro u nekim trenucima prvog dijela, ali nismo uspjeli ulaziti u zadnju trećinu i nekim golom ‘otvoriti’ obranu Intera. Kad igraš protiv momčadi koja se brani s petoricom otraga, koja je dobro organizirana, moraš zabiti gol i nakon toga možeš puno mirnije igrati ono što želiš. Sretan sam zbog mentaliteta koji su pokazali moji igrači, jer čak ni nakon što su zabili gol nisu se povlačili, željeli su i tražili drugi gol, treći… – rekao je trener Dambrauskas.

I ovoga puta je ponovio kako je uvjeren da je u igri Gorice još jako puno prostora za napredak.

– Da, opet ću reći, moramo još puno napredovati. Moramo stalno biti na razini, držati tu konstantu, ne dozvoljavati da se nakon jedne loše utakmice opet vraćamo korak unatrag. Moramo ići prema gore, moramo razumjeti što je nogomet kakav želimo igrati, kojim linijama želimo dodavati, gdje se otvarati… Za to je potrebno vrijeme i zajedničke utakmice. Što duže budemo zajedno, bit ćemo sve bolji – uvjeren je Valdas.

Snažno sunce otežavalo je čak i praćenje utakmice u prvom poluvremenu… Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Donijet će ovo i dodatnu dozu samopouzdanja uoči gostovanja u Osijeku u srijedu.

– Jedna pobjeda producira drugu, ali ne smijemo nakon ovoga ni na sekundu poletjeti. Moramo opet izaći na trening, unaprijediti ono što radimo dobro, popravljati stvari koje ne funkcioniraju… I zato nam ne treba nikakva euforija. Od siječnja do sad, dakle u šest mjeseci, dobili smo samo dvije utakmice. OK, tri mjeseca nije se igralo zbog korone, ali to je činjenica. Dvije pobjede u šest mjeseci! Idemo mi korak po korak, polako rasti kao momčad, utakmicu po utakmicu. Budemo li radili tako, doći će i rezultat – siguran je trener Gorice.

Priliku je u završnici utakmice dobio i oporavljenik od ozljede Dario Špikić, a preostala trojica igrača s klupe, Dvorneković, Mudrinski i Čanađija, dali su velik i značajan doprinos u svojoj minutaži.

– U prošloj utakmici igrači s klupe nisu uspjeli podići našu igru, ali jasno je da oni ulaze sa svrhom. Ako sustav ne funkcionira, igrači koji ulaze moraju unaprijediti taj sustav. Srećom, ovoga puta su ti igrači malo bolje razumijeli kako i što želimo igrati, ofenzivno i defenzivno, i na kraju su donijeli rezultat. Imali smo danas 22 igrača na raspolaganju, jako sam sretan što u svakom trenutku mogu bilo kojeg od njih uvesti u igru – rekao je Dambrauskas.