Prijava

Vaša prijava

Prvi rođendan bez Iveka… ‘Prijatelju, nedostaješ nam, nazdravit ćemo za tebe’

[]

Za nešto više od mjesec dana, 20. srpnja, s tugom i boli obilježit ćemo godinu dana od tragične pogibije mladog vatrogasca Ivana Galekovića, mladića iz Mraclina koji je nastradao pri intervenciji na požaru u Velikoj Gorici. Vrijeme prolazi, ali tuga ostaje, suza će zato mnogima kanuti i ove nedjelje, kad bi naš Ivan slavio svoj 25. rođendan. Znaju to možda i najbolje, uz obitelj i bližnje, Ivanovi kolege i prijatelji iz velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe, koji su na svojoj Facebook stranici posvetili nekoliko rečenica svome Iveku.

“Nedostaješ nam… Koliko puno bola i tuge u samo dvije riječi…

Danas slavimo tvoj rođendan, ali nažalost prvi puta bez tebe prijatelju, kolega.

Sigurni smo da će ti nebeska vatrogasna postrojba prirediti proslavu kakvu zaslužuješ, a mi ćemo nazdraviti u tvoje ime, do prilike kada budemo mogli s tobom nazdraviti i zapjevati kao nekada.

Jer prijateljstvo je kao dobro zdravlje; rijetko mu znaš pravu vrijednost dok ga ne izgubiš. (Charles Caleb Colton)

Ivek, sretan ti rođendan!”

Jedan mladi život ugašen je debelo prije 25. rođendana, ali uspomena će ostati još dugo, dugo, dugo… Uspomena i sjećanje na mladića koji se isticao hrabrošću i odvažnošću, na dečka koji nas je sve zadužio svojom žrtvom. I kojeg, eto, svi koji su ga poznavali pamte samo po dobrome…