Prijava

Vaša prijava

Isti dan, ista ulica, dvije provale… Lopovi “ordiniraju” Velikom Mlakom

[]

Sunčana srijeda, 10. lipnja, i ulica Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki bili su odabir drskih lopova. U istome danu u istoj ulici opljačkane su dvije kuće, odnešena je velika količina zlatnog i srebrnog nakita te novca, a zasad se može samo pretpostavljati da se ovdje radi o istom počinitelju/ima, jer sve drugo bilo bi nevjerojatna slučajnost…

Prva provala smještena je u interval između 12 i 15.10 sati, i to ona u kuću 60-godišnjek vlasnika s prebivalištem u Švicarskoj. Lopov je nasilno otvorio prozor, ušao u kuću, napravio solidan nered, sve ispremetao, a s mjesta zločina udaljio se sa zlatom, srebrom i gotovinom, sve skupa u vrijednosti oko tri tisuće kuna.

U prilog pretpostavci da se radi o istom počinitelju govori vrijeme provale u drugu kuću. Ova je u vlasništvu 72-godišnje žene, a u nju je provaljeno između 14.10 i 15.40 sati. Podrumski prozor bio je malo otvoren, lopov je to iskoristio, ušao u kuću, opet ispremetao stvari i pronašao novac i zlatni nakit.

Međutim, to nije sve kad je riječ o provalama i Velikoj Mlaki… Između 8. i 11. lipnja provaljeno je u kuću u ulici Vladimira Nazora, čiji je vlasnik 66-godišnji muškarac. U ovom slučaju lopov je pronašao i odnio nakita u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Ovih dana, ako živiš u Velikoj Mlaki, pametno je biti na oprezu…