Prijava

Vaša prijava

Europa još korak, dva dalje… Gorica pala u gostima kod Osijeka

[]

Lošu partiju, jednu od onih koje treba što prije zaboraviti, odigrali su nogometaši Gorice na gostovanju u Osijeku. Na stadionu na kojem su u prethodna tri dolaska upisivali po pobjedu, remi i poraz ovoga puta su doživjeli i drugo posrnuće, ovoga puta i uz vjerojatno najlošiji dojam od svih dolazaka u Gradski vrt. Malo je toga Gorica uspjela stvoriti prema naprijed, vrlo rijetko bila opasna, a domaćin je svoje šanse stvarao i, nažalost po Goričane, zabijao.

Predstavio je trener Valdas Dambrauskas Goricu u standardnom izdanju, s Babecom i Maslowskim u srcu veznog reda, Dvornekovićem i Lovrićem na stranama, te sa Sukom iza Ndiayea. Međutim, nije klapalo. Joey Suk otvorio je utakmicu prilikom, ali već nakon par uvodnih mintua Osijek je zagospodario terenom. Imao je domaćin i neke lijepe pokušaje, da bi u 35. minuti gorička obrana “pukla”…

Kongoanac Ndockyt krasno je dao dubinsku loptu za Mirka Marića, najbolje strijelca HT Prve lige, koji je savršeno utrčao i jednako tako potkopao loptu te pogodio malu mrežicu gola Kristijana Kahline. Bio je to njegov 18. gol u prvenstvu ove sezone, ali i kruna dominacije koju je Osijek imao u tih prvih nešto više od pola sata. Puno i previše griješili su Goričani u dodavanjima, pa je prva kakva-takva situacija bila loš pokušaj Lovrića na isteku prvog dijela.

U nastavak je Dambrauskas ušao s dvije promjene, s Čanađijom i Mudrinskim umjesto Babeca i Maslowskog, što je zapravo bilo i logično nakon poluvremena u kojem je protivnik loptu u nogama držao čak 63 posto vremena. Nešto je svakako trebalo promijeniti, no na travnjaku se zapravo nije promijenilo ništa konkretno. Umjesto preokreta u odnosima snaga, došlo je do drugoga gola za Osijek.

Jednu loptu na lijevoj strani primio je Petar Bočkaj, silovito je pucao, Kahlina odbio, a na nju je prije goričke obrane naletio Mihael Žaper i povećao vodstvo domaćina. Malo je toga u tim trenucima funkcioniralo u igri Gorice, a stvari su se dodatno pogoršale kad je nakon samo 15 minuta morao izaći Mudrinski, koji se ozlijedio.

Probudili su se nakon toga Goričani, krenuli malo hrabrije prema naprijed, no to je značilo i da će se pojaviti brojne opasnosti kroz kontru i polukontru Osijeka. Morao je izaći i Dario Čanađija prije kraja utakmice, još jedan igrač koji je ušao tijekom utakmice, a do kraja je Gorica tražila slamku spasa. Ona se, nažalost, pojavila prekasno, tek u 93. minuti susreta.

Ponovno je strijelac za Goricu bio Kristijan Lovrić, smanjio je rezultat fantastičnim udarcem s lijevog ruba šesnaesterca, odakle najviše i voli pucati, pogodio je briljantno u suprotni kut. Malo je nedostajalo da to ponovi i minutu poslije, iz gotovo identične, ali još izglednije situacije, no ovoga puta otišlo je pokraj gola… I time je propala zadnja šansa da se ulovi barem bod nakon svega.

Porazom je Gorica otišla na deset bodova minusa iza Osijeka, koji drži petu poziciju, posljednju koja vodi u Europu. Budući da je sad na redu serija teških utakmica (Dinamo doma u subotu, zatim Rijeka u gostima i Hajduk doma), u ovom se trenutku čini da je Goričanima potrebno pravo malo čudo da bi izborili plasman u europska natjecanja. Srećom, čuda se ponekad događaju…

OSIJEK – GORICA 2-1
OSIJEK Stadion Gradski vrt. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete).
STRIJELCI: 1-0 Marić (35), 2-0 Žaper (56), 2-1 Lovrić (90+3)
OSIJEK: Ivušić – Igor Silva, Škorić, Majstorović, Talys – Jugović (od 85. Mannce), Žaper, Kleinheisler (od 71. Špoljarić) – Ndockyt (od 76. Pilj), Bočkaj (od 85. Lopa) – Marić. Trener Ivica Kulešević.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Babec (od 46. Mudrinski, od 61. Špikić), Maslowski (od. Čanađija, od 83. Kalik) – Dvorneković (od 75. Hamad), Suk, Lovrić – Ndiaye. Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Jugović, Špoljarić, Pilj (Osijek), Steenvoorden, Lovrić (Gorica)