Prijava

Vaša prijava

Od zadnjeg poraza od Rijeke prošlo je 700 dana! Neka niz potraje i dalje…

[]

Kad večeras u 18.55 sati – ajde, neka za potrebe priče taj termin nazovemo “večeras u 7” – nogometaši Gorice istrče na Rujevicu, iza njih će biti sedam međusobnih sudara s Rijekom. I u njima pet pobjeda, jedan remi i jedan jedini poraz. Koji se dogodio u povijesnoj, prvoj utakmici Gorice u HNL-u. I tad se igralo na Rujevici, Kekova Rijeka pobijedila je 2-0, to je taj jedini poraz Gorice dosad, a dogodilo se 28. srpnja 2018. godine. Ili, točnije, prije točno 700 dana! Sedam utakmica u 700 dana, nova prilika večeras u 7…

– Mnogi će se poskliznuti na Gorici, ovo je jako dobra momčad. Zapamtite što sam rekao – izgovorio je nakon te utakmice Matjaž Kek, ni ne sluteći u tim trenucima da će i njemu Gorica “doći glave”.

Na Rujevici su prije 700 dana za Goricu iz aktualnoga kadra igrali Kahlina, Jovičić, Maslowski i Dvorneković, s klupe ušao Lovrić, a za Rijeku su igrali Gorgon, Pavičić, Čolak i Capan, kao i današnji prvotimac Gorice Dario Čanađija. Nema više ni Keka na riječkoj, ni Sergeja Jakirovića na goričkoj klupi, ali sve što se događalo u međuvremenu govori da je Gorica definitivno neka vrsta riječke “crne mačke”.

Već nakon sljedećeg susreta, kojeg je Gorica na svom stadionu dobila 2-1, Kek je nakon pet i pol godina digao sidro i napustio Rijeku. Bila je to prva od pet uzastopnih pobjeda Gorice u sudarima s Riječanima, a niz je prekinut u veljači, kad je u Velikoj Gorici završilo 0-0. Niz pobjeda, jer niz goričke neporaženosti je nastavljen, traje i dalje… Protiv Rijeke je u toj prvoj prvoligaškoj utakmici debitirao Kristijan Lovrić, protiv Rijeke je Lovrić zabio i svoj prvi gol u dresu Gorice, u pobjedi 3-1 na Rujevici 3. veljače prošle godine.

Veze su snažne i značajne, povijest međusobnih ogleda Gorici nudi gotovo isključivo dobra i pozitivna iskustva, a sad to treba i nastaviti. S novim trenerom Valdasom Dambrauskasom, s momčadi koja je promijenila izgled i stil, s protivnikom koji će sigurno Goričane dočekati s respektom. I s imperativom, jer borba za drugo mjesto u punom je tijeku…

– Sviđaju mi se tako postavljene i organizirane momčadi poput Rijeke, jer to je momčad koja u osnovi igra s trojicom braniča, ali u tijeku utakmice u stanju je mijenjati formaciju i stil igre s obzirom na kretanje rezultata i ponašanje protivnika. Rijeka zna biti racionalna kad treba biti racionalan, ali i hrabra kad treba biti hrabar. Međutim, mi smo protiv Dinama pokazali da smo u nekim fazama igre zaista jako dobri, da usvajamo ono što radimo na treninzima i vjerujem da ćemo na Rujevici vidjeti ono najbolje od Gorice – rekao je trener Dambrauskas u najavi utakmice.

Protiv Dinama je bilo zaista dobro, jer Gorica je nadigrala prvaka države, ali nije uspjela zabiti. Ni Lovrić, koji je pokušavao deset puta, ali ni nitko od suigrača. Koji će u nastavku sezone morati pružiti ruku Kikiju.

– Pokušavamo to učiniti svaki put, dajemo sve od sebe, ali ponekad ne ide. Moramo više uključiti i ostale igrače, primjerice Cherifa. Moramo mu više stvarati, da može pokazati koliko je opasan u šesnaestercu – kaže Joey Suk, jedan od igrača koji su se prometnuli u zaštitni znak Gorice.

Dakle, večeras u 7, 700 dana poslije…


OBAVIJEST MJEŠTANIMA NASELJA VELIKA JAZBINA