Prijava

Vaša prijava

Rapsodija Gorice! Hajduk ostao bez bodova, ali i bez ikakve šanse

[]

Pet puta Hajduk je dolazio u Veliku Goricu u posljednje dvije sezone, peti put ovog utorka navečer, a u rubrici “pobjede”, što se tiče Splićana, i dalje stoji nula. Gorica je opet bila sjajna, potpuno je nadigrala renomiranog protivnika, igrama, prilikama i golovima, pa na kraju gotovo bez poteškoća uzela tri boda. I pobijedila Hajduk četvrti put zaredom na svom terenu, jedini splitski bod ostaje onaj iz ljeta 2018…

Bila je Gorica, realno govoreći, favorit u ovom susretu. Ne može se to često reći kad igraju ove dvije momčadi, ali s obzirom na izdanje u kojem je Hajduk ovoga puta došao na Gradski stadion, s obzirom na ono što je Gorica pokazivala u posljednjih nekoliko kola, imala je pravo biti u ulozi blagog favorita. Tako se i postavila, čvrsto i autoritativno od prve minute, s jasnom željom da drži loptu, kontrolira tijek zbivanja na terenu i, na koncu i najvažnije, da zabija golove. Plan je ovoga puta zaživio – perfektno.

Upravo takvo bilo bi i prvo poluvrijeme da nije bilo ono kiksa iz “45+2” minute, kad je Marin Jakoliš oduzeo loptu goričkom stoperu Aleksandru Jovičiću i zabio za smanjenje prednosti sjajne domaće momčadi. Do tog trenutka Gorica je igrala zaista izvrsnu partiju, ispunjavala je većinu trenerovih zamisli, a pomlađeni Hajduk na to nije imao odgovora.

Prvi je, u 18. minuti, zabio Jiloan Hamad, i to nakon lijepe kombinacije u kojoj je Čabraja dao za Suka, ovaj pucao iz odlične pozicije, golman Posavec obranio, ali odbijenu loptu pokupio je Cherif Ndiaye i vratio za strijelca Hamada. Nije previše toga gorička defenziva dozvolila protivniku ni nakon vodstva, utakmica je djelovala kao da ide baš po planu Valdasa Dambrauskasa, a povećanje prednosti stiglo je u završnici prvog poluvremena.

Kad već Hamad nije uspio iz šanse možda još i bolje od one kod gola, uspio je Joey Suk. Još jedna uigrana kombinacija, ubacivanje Čabraje iz kornera, prebacivanje Jovičića glavom na drugu stativu i Sukova realizacija… Sve je izgledalo idilično u tim trenucima, voda je apsolutno išla na gorički mlin, a dojam je pokvario samo taj primljeni gol duboko u sudačkoj nadoknadi, praktički u zadnjim sekundama poluvremena.

Ništa nisu mijenjali treneri na odmoru, nastavilo se s istim snagama, a gol koji je i definitivno riješio pitanje pobjednika stigao je već nakon osam minuta. Nastao je “fajt” za loptu na sredini terena, iz toga svega s loptom je izašao Anthony Kalik, koji je sam i povukao prema naprijed pa idealno uposlio Cherifa Ndiayea. Senegalac je odlučno i snažno pucao te pogodio za svoj sedmi gol u HNL-u ove sezone, nastavivši tako niz započet u petak u Rijeci.

Do kraja je to bila gotovo rutinska kontrola utakmice, uz napomenu da je Gorica bila puno bliže četvrtom golu nego Hajduk eventualnom drugom. Promašivali su lijepe šanse i Lovrić, i Cherif, i Špikić, ali nitko na kraju, naravno, nije previše žalio. Lijepa i čista pobjeda, apsolutno zaslužena, stigla je kao nagrada za izvrsnu goričku prezentaciju.

Već u subotu na redu je novi izazov, Gorica ide u gosti Istri 1961, s goričkim trenerom Ivanom Prelecom na klupi.

GORICA – HAJDUK 3-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1700. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Marko Stolnik (Hrašćica). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Vedran Đurak (Sisak).
STRIJELAC: 1-0 Hamad (18), 2-0 Suk (43), 2-1 Jakoliš (45+2), 3-1 Ndiaye (53)
GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Babec, Kalik (od 90. Maslowski) – Hamad (od 70. Dvorneković), Suk, Lovrić – Ndiaye (od 90. Gadže). Trener Valdas Dambrauskas.
HAJDUK: Posavec – Juranović, Ismajli, Vušković, Čolina (od 70. Kreković) – Nejašmić (od 70. Blagaić), Jradi, Čuić, Brnić – Eduok, Jakoliš (od 70 Dolček). Trener Igor Tudor.