Prijava

Vaša prijava

Dvoje novih zaraženih u Velikoj Gorici, šest novih slučajeva u županiji

[]

U posljednja 24 sata na velikogoričkom području još dvije osobe pozitivne su na koronavirus, dok županija broji ukupno šestero zaraženih, objavio je u srijedu prijepodne velikogorički Stožer civilne zaštite.

Vijesti su nešto lošije nego dan prije, kad nije bilo novih slučajeva, svakako sa sobom nose dodatno upozorenje da se treba držati svih uputa i mjera, no razloga za paniku ne bi smjelo biti. Velika Gorica je s nova dva slučaja došla do brojke od ukupno 47 zaraženih, od čega je 36 pacijenata ozdravilo, a troje preminulo.

Što se Zagrebačke županije tiče, osim u Velikoj Gorici, dva nova slučaja pojavila su se i u Jastrebarskom, a po jedan novi slučaj zabilježen je u ispostavi Zaprešić i u Svetoj Nedelji.

– Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – još jednom su naglasili iz Županije.