Prijava

Vaša prijava

Kad vlasnici ne zaključaju bicikle, lopovi slave… A neki i jako dobro mirišu!

[]

Relativno je miran tjedan iza društva iz velikogoričke policijske postaje, jer zbroj kaže kako je između 27. lipnja i 3. srpnja zabilježeno 27 “događaja”. Od toga je deset kaznenih djela, pri čemu se jedno odnosi na nasilje u obitelji, a devet ih dolazi iz prometa. Dakle, tjedan bez prave akcije…

U svemu tome može se izdvojiti dva slučaja krađe bicikla koje se možda i nisu morale dogoditi.

– U oba slučaja, naime, bicikli nisu bili zaključani. Počinitelji su došetali, sjeli na bicikl i odvezli se – rekao je inspektor Nikica Ljubanović u sklopu tjednog izvješća.

Prvi slučaj dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak, u ulici Augusta Cesarca. Bicikl je bio ispod nadstrešnice u dvorištu, nezaključan, pa je nepoznati počinitelj ušao u dvorište, sjeo na bicikl i udaljio se u nepoznatom smjeru. I tom prilikom oštetio 51-godišnju vlasnicu za oko dvije tisuće kuna.

U drugom slučaju vlasnik snosi još veću odgovornost. Riječ je o 42-godišnjakinji koja je u ponedjeljak malo nakon 11 sati došla u shopping u Spar na Trgu kralja Petra Krešimira. Naslonila je bicikl marke Nakamura na staklenu stijenu trgovine, bez zaključavanja, ušla unutra, a dvadesetak minuta poslije izašla i – šokirala se. Bicikla više nije bilo, a procijenjena šteta je oko tri tisuće kuna. Vrijednosti bicikla valja dodati i vrijednost lanca, koji je bio uredno složen ispod sjedala…

“Dugoprstići” su ovoga tjedna radili i u trgovini BIPA u Sisačkoj ulici. Točnije, radi se o zasad nepoznatoj ženskoj osobi, koja je iskoristila nepažnju zaposlenica i “maznula” devet parfema ukupne vrijednosti, kažu, oko 5700 kuna.