Prijava

Vaša prijava

Dambrauskas: Razočarani smo bodom, došli smo u Pulu po pobjedu…

[]

Dugo je nakon remija (2-2) s Istrom 1961 trener Gorice Valdas Dambrauskas “baltazarovski” koračao travnjakom stadiona Aldo Drosina i, očito nezadovoljan konačnih ishodom, u glavi vrtio film utakmice u kojoj je njegovoj momčadi igrala samo pobjeda.

– Duboko sam razočaran. Ovo je bila velika prilika da nastavimo pritiskati momčadi koje su ispred nas, došli smo ovdje pobijediti. Dok god sam ja ovdje, to se neće mijenjati ni u jednoj utakmici, igrali doma ili u gostima, uvijek ćemo ići na pobjedu. U tome cilju ovoga puta nismo uspjeli i ne mogu biti sretan raspletom situacije. Imali smo neke dobre faze, bilo bi pogrešno reći da nismo, ali nismo uspjeli riješiti utakmicu na vrijeme trećim golom – rekao je Dambrauskas.

I najavljivao je trener tešku i zahtjevnu utakmicu, jer uvijek je takva prva koja dolazi nakon serije derbija.

– Je, jako teška utakmica je iza nas, kao što smo i očekivali. Čestitke Istri, igrali su jako dobro, imali su jasan plan igre, koji je odlično funkcionirao, pogotovo u prvom i u drugom dijelu drugog poluvremena. Na ovaj stadion nije lako doći u goste, nitko ovdje ne osvaja bodove lako, jer Istra je prava domaćinska momčad, bila je i iznimno motivirana – pohvalio je protivnika Valdas pa se okrenuo analizi igre svoje momčadi:

– Mi nismo bili dobri u energetskom smislu, a što se utakmica bližila kraju, gubili smo kompaktnost i racionalnost u igri, trčali smo gore-dolje bez ikakve strukture i sustava. Još je tu puno stvari koje moramo unaprijediti, iako smo ovaj tjedan doživjeli puno pohvala, jasno je da je ovo daleko od konačnog proizvoda. U nekim dijelovima prvog poluvremena bilo je lijepo gledati kako gradimo napade i pokušavamo nešto stvoriti, no Istra nas je dobro analizirala, zatvorila je sve prilaze svom šesnaestercu, iako smo mi bili hrabri, na trenutke ih kvalitetno pritiskali… Međutim, premalo je lopti dolazilo pred gol domaćina, nismo imali taj zadnji pas.

Istra je povela u doslovno posljednjoj sekundi prvog poluvremena, ali preokret je stigao već nakon pet minuta igre u nastavku.

– U drugom poluvremenu, čim smo izašli iz svlačionice, to smo promijenili, puno više lopti je išlo u šesnaesterac i odmah smo zabili dva gola. Imali smo i priliku zabiti treći gol, tu prije svega mislim na onu odličnu priliku Cherifa, a da smo to uspjeli, utakmica bi vjerojatno bila gotova. Ovako smo dopustili Istri da se vrati i izjednači, da na krilima te energije i domaćeg terena napravi pritisak, pa su na kraju domaćini došli do zasluženog boda – zaključio je analizu trener Dambrauskas.

Do kraja sezone još su tri kola, a ovim remijem Gorica se još korak udaljila od konačnog uspjeha u borbi za europska mjesta. No trener se time ionako ne bavi previše…

– Ako me pitate kakvo je u ovom trenutku stanje na tablici, što je kome potrebno, ne mogu vam odgovoriti. Bio sam koncentriran isključivo na ovu utakmicu, znajući koliko nam je važna nakon posljednje tri, protiv Dinama, Rijeke i Hajduka. Ovoga puta, nažalost, nismo imali karakteristike koje su nas krasile u tim utakmicama, nedostajalo je snage, energije, pozitivnog pristupa, svega onoga što nas je nosilo u tim susretima. Moj je posao bio podići igrače na tu razinu i uoči ove utakmice, ali u ovom slučaju to mi nije uspjelo. I to mi je važnije od gledanja tablice. Koliko znam, pred nama su tri utakmice u kojima ćemo nastaviti raditi ono što smo i dosad pokušavali – kazao je trener Gorice.