Prijava

Vaša prijava

Prvi neslužbeni rezultati: HDZ u Velikoj Gorici ‘pomeo’ Restart koaliciju

[]

Prvi neslužbeni rezultati parlamentarnih izbora, na uzorku od malo više od 16 posto prebrojanih glasova, govore kako je uvjerljivu pobjedu odnio HDZ, koji u ovom trenutku osvaja čak 71 mandat u Saboru. Restart koalicija, predvođena SDP-om, ostala je na 45 mjesta u parlamentu, Domovinski pokret Miroslava Škore imao bi po ovome 16 ruku u Saboru, dok MOST i Možemo osvajaju po četiri mandata.

Promjene su, naravno, moguće do kraja večeri, ali iskustva kaže da one ne mogu biti značajne. U tom smislu, kao najbolju moguću “izlaznu anketu” možemo promatrati i rezultate koji se odnose na šestu izbornu jedinicu, u koju spada i velikogoričko područje. HDZ je u 6. izbornoj jedinici dobio 45,27 posto glasova, SDP je na 24,36, Domovinski pokret na 11 posto, Možemo na 6,01, a MOST na 5,63. Nitko drugi nije prešao prag od pet posto, Pametno, IP i Fokus su na 2,85… Glasovalo je 45,63 posto birača s pravom glasa.

Gledajući samo Veliku Goricu, u kojoj je obrađeno malo više od 19 posto listića, razlika na vrhu još je veća, budući da je HDZ na 44,42 posto glasova, dok Restart koalicija nije prešla ni 20 posto. Sasvim konkretno, na 19,08 posto je. Domovinski pokret je dobio 11,56 posto, dok je MOST na četvrtome mjestu s 9,06. Peta i posljednja lista koja je prešla prag na našem području je Možemo, koji je skupio 6,08 posto.