Prijava

Vaša prijava

Luda večer u Kranjčevićevoj: Dva poništena gola, prečka, gomila šansi i – remi!

[]

Prvi put otkad je prvoligaš Gorica je igrala utakmicu u kojoj rezultat nije donio ništa po pitanju tablice, jer ne može više Goričani ni gore ni dolje, ali nije se to moglo zaključiti ni po čemu viđenom u ovih 90 minuta. Lokomotiva je u svojoj Kranjčevićevoj tražila važnu pobjedu u lovu na drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka, ali Gorica je napravila sve što je mogla da protivnika onemogući u svome planu. Igrala je Gorica borbeno, angažirano, u dijelovima utakmice i vrlo, vrlo kvalitetno, a u svemu tome dobila i čak šest žutih kartona. I uzela “lokosima” dva važna boda. Toliko o “nevažnoj” utakmici”…

Dao je trener Valdas Dambrauskas od prve minute priliku 19-godišnjem Kreši Krizmaniću i 20-godišnjem Gojku Gadži, njegov vršnjak Hrvoje Babec već je standardni prvotimac, ali mladost u momčadi značila je da stiže i nova energija. Dominirala je, doduše, Lokomotiva u prvom poluvremenu, dok je Gorica, već po običaju, prijetila preko Lovrića u nekoliko navrata, a kao plod svega viđenog stigla su i dva gola domaćeg sastava. Oba puta strijelac je bio iskusni Mario Budimir, no samo je jedan gol bio i priznat.

Nakon deset minuta igre dočekao je centaršut s desne strane, doslovno preskočio Nasirua Moru i glavom poslao loptu u mrežu. Taj gol je vrijedio. Još je ljepša bila akcija iz 28. minute, kad je Jakić spustio Budimiru na udarac, ovaj fenomenalno zabio, no VAR je presudio kako je Jakić nakon dodavanja ostao u zaleđu i ometao golmana Gorice Kristijana Kahlinu. Ništa od gola!

Kahlina je, kao i uvijek, odradio svoje, ali u nastavku je svoje zapravo odradila kompletna Gorica. Ulazak Darija Špikića u posljednjih pola sata donio je svježinu, ali zapravo je pravi zalet Gorica ulovila golom za izjednačenje u 61. minuti. Čabraja je dobio loptu na lijevoj strani, pronašao je Ognjena Mudrinskog u sredini, a snažni centarfor Gorice iz okreta je loptu lijepo pospremio u mrežu.

Napala je odmah potom Lokomotiva, gotovo bezglavo jurnula po novi gol, no to je dovelo do razdoblja utakmice u kojoj je Gorica mogla i potpuno okrenuti utakmicu. Priključili su se Lovriću i ostali, Hamad, Špikić i Lovrić pripremali su za Mudrinskog, jasno je bila vidljiva želja da se uzmu ova tri boda, no nedostajalo je i sreće.

Zabila je Gorica za 2-1, ponovno Mudrinski, bilo je to u 86. minuti, kao kruna velike dominacije u 15-ak minuta prije toga, ali sudac Zebec opet je otišao pogledati VAR i opet poništio gol. Golovi 1-1, poništeni golovi 1-1… Pogodio je Lovrić i prečku, općenito je Gorica bila jako blizu tom drugom golu, ali treba reći da je do njega mogla i Lokomotiva. Budimir je u jednoj situaciji promašio s tri metra, fijukalo je oko Kahlinina gola, a posljednja šansa bio je udarac Kolingera glavom iz blizine doslovno u posljednjoj sekundi utakmice.

Na kraju, svakome po bod, a obje momčadi mogu žaliti za sva tri. Puno više će, međutim, žaliti Lokomotiva, jer ovakav rasplet donosi joj drugo mjesto isključivo pobjedom u Osijeku u posljednjem kolu…

LOKOMOTIVA – GORICA 1-1
ZAGREB Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec), Vedran Đurak (Sisak). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Goran Gabrilo (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: 1-0 Budimir (11), 1-1 Mudrinski (61)
LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Kolinger, Mersinaj, Marković (od 72. Čeliković) – Jakić, Cokaj – Kastrati, Uzuni, Majić (od 72. Rakić) – Budimir (od 59. Tuci). Trener Goran Tomić.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Moro, Krizmanić, Čabraja – Babec, Suk (od 83. Steenvoorden) – Hamad, Gadže (od 59. Špikić), Lovrić – Mudrinski. Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Lovrić, Mudrinski, Muhammed, Suk, Hamad, Steenvoorden (Gorica)
CRVENI KARTONI: –