Prijava

Vaša prijava

Nema novih slučajeva u Velikoj Gorici, u županiji tri nova zaražena

[]

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do ponedjeljka u 11 sati evidentirano je 228 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više, a jedna je osoba izliječena. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 56 slučajeva. Do sad su ukupno izliječene 163 osoba, a devet ih je preminulo, stoji u najnovijem izvješću iz Županije.

Iz goričke perspektive gledano, najvažnije je da među tri novozaražene osobe nema nikoga s našeg, velikogoričkog područja. Dva slučaja zabilježena su u Svetoj Nedelji, a jedan u Dugom Selu. Velika Gorica, dakle, ostaje na istim brojkama, a trenutačno je aktivno devet slučajeva u našem gradu. Brojke nisu posebno zabrinjavajuće, ali naravno da su iz Županije i ovoga puta iskoristili priliku da pozovu na oprez.

– Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.