Prijava

Vaša prijava

Rukometaši u Rumunjsku! Europa donijela gostovanje od 900 kilometara

[]

Otkad je stigla vijest kako će rukometaši Gorice ipak dobiti priliku iskoračiti u europska natjecanja, i to kroz jaku Europsku ligu, novooformljeno natjecanje, drugi po snazi u svijetu klupskog rukometa, odmah iza Lige prvaka, čekao se ždrijeb prvoga pretkola. On je i održan u utorak prijepodne, u središtu EHF-a u Beču, a Goričanima je za protivnika donio rumunjski klub Potaissa Turda.

– Dobro je, zadovoljni smo. Put je dugačak, ali moglo je biti i napornije i puno skuplje da smo izvukli nekoga od ruskih ili bjeloruskih klubova. Ovako ćemo putovati nekih devet sati autobusom, no ne brine nas to. Vjerujemo da ćemo imati šansu, da je ždrijeb prošao puno bolje za nas nego za druge hrvatske klubove, budući da je Spačva izvukla makedonski Metalurg, a Dubrava će igrati protiv švicarskog Luzerna – kaže sportski direktor Gorice Drago Kovačević.

Turda je grad u središnjoj Rumunjskoj, ne prevelik, u njemu živi nešto manje od 50.00o stanovnika, u blizini puno poznatijega grada Cluja. Od Velike Gorice do Turde treba prijeći točno 909 kilometara, pa će naši rukometaši na put vjerojatno čak dva dana prije utakmice, kako bi se stigli odmoriti i pripremiti za silno važnu utakmicu. Prva utakmica na rasporedu je 28. ili 29. kolovoza u Rumunjskoj, a uzvrat je tjedan dana poslije u Velikoj Gorici.

Gorički rukometaši s treninzima su počeli u ponedjeljak, 27. srpnja, a igrački kadar vrlo je blizu definiranja. Najveći dio lanjske momčadi je ostao u klubu, kao veliko pojačanje došao je lijevi vanjski Dominik Novak iz Varaždina, a očekuju se i još dva ili tri pojačanja. Veliko je pitanje što će biti s Davorom Ćavarom i Lukom Lovrom Klaricom, koji su na pripremama s PPD Zagrebom, no i dalje postoji opcija da i dalje budu dio Gorice. Stiže, kažu iz kluba, još jedno veliko pojačanje, kuloarske priče govore da je riječ o igraču koji će donijeti puno toga, ali njegovo ime zasad se i dalje drži u tajnosti…