Prijava

Vaša prijava

Grad našao rješenje: Ulica će se gradili, ali Zadarska ostaje slijepa

[]

Zadarska ulica ostaje slijepa, a radit će se samo dio prometnice od Dobriline ulice, pored groblja, a prema Zadarskoj. Rješenje je to koje je ponudio Grad Velika Gorica stanovnicima Pobrežnice nakon što je građanska incijativa Naša Podbrežnica izrazila neslaganje sa spajanjem tih dviju ulica. Također, Grad je ostavio mogućnost da se ulice naknadno spoje, ukoliko građani ipak odluče da to žele.

– Zadarska je napravljena prije 36 godina i u svim prostornim planovima od tog vremena bilo je predviđeno njezino spajanje na Ulicu Jurja Dobrile. Mi smo, na zahtjev građana, svih ovih godina završetak ulice stavljali u naše programe. Do ove inicijative. Poštujemo mišljenje struke, ali su nam važni i građani. Tražit ćemo sve stanovnike da se izjasne žele li spajanje ulica – kazao je Ivica Kolarec, predsjenik Gradske četvrti Miljenko Granić.

– Grad je zaprimio od gradske četvrti zahtjev za spajanjem Zadarske na Dobrilinu ulicu, a urbanisti su to prije 40 godina tako i zamislili. Zapravo bi to spajanje ulica omogućilo kvalitetniju vezu s ostalim glavnim prometnicama u okruženju, ali i manji pritisak na jedini ulaz u naselje preko Zagrebačke. Budući da se građani tome protive, Zadarska ulica može ostati slijepa – objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako se dio ceste ipak mora izgraditi kako bi se gospodarski aktiviralo to područje.

30.7.2020. Velika Gorica – Spojna cesta Zadarska – Dobrilina u Podbrežnici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Naime, u tom dijelu pred završetkom je trgovina EuroSpin, planira se gradnja Mullera koji će, osim trgovine, ovdje smjestiti i urede uprave, a u najavi je i izgradnja velikog trgovačkog centra koji će uz goričku obilaznicu izgraditi jedan strani investitor. Sva ta gospodarska aktivnost, napominje gradonačelnik, otvorit će i nova radna mjesta.

Kako su građani Podbrežnice okupljeni u inicijativu zabrinuti zbog uklanjanja šetnice, iz Grada napominju kako će i dalje imati gdje šetati i rekreirati se. Također, gradski vrtovi će na tom dijelu ostati, ali će se neznatno izmjestiti.

– Nova cesta neće biti obična ulica, ona će biti 15,5 do 24 metra široka i imat će jednu sigurnu šetnicu, biciklističku stazu, zeleni pojas te kolnik širine 6,5 do 7 metara – objasnio je gradonačelnik Barišić i dodao kako već nekoliko godina razmišljaju i o tome gdje napraviti kombinirano igralište te je pala odluka da se ono napravi pored gradskih vrtova.

30.7.2020. Velika Gorica – Spojna cesta Zadarska – Dobrilina u Podbrežnici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr