Prijava

Vaša prijava

Turistička zajednica poziva na vikend u prirodi uz povijesne, kulturne i gastro ture

[]

Turistička zajednica grada Velike Gorice pripremila je pet izleta po Turopolju, za svakoga ponešto. Osim boravka u prirodi, kroz izlete možete doživjeti dio turopoljske povijesti, kulture i gastronomije.

Bogatstvo živopisne baštine Turopolja izlet je koji posjetitelje vodi preko Velike Mlake i razgledavanja kapele Svete Barbare do Muzeja Turopolja.

– Nakon obilaska, članovi kulturno-umjetničkog durštva prezetnirat će vam tradicionalni način izrade nakita i načina češljanja, a imat ćete priliku i sami se okušati u ovim vještinama. Uživajte i u ručku u restoranu uz nastup KUD-a – pozivaju iz Turističke zajednice.

U ponudi Turističke zajednice je i tura Plemenitom općinom Turopoljskom u sklopu koje će posjetitelji kušati proizvode Destilerije Brigljević.

Izlet pod nazivom Doživljaj turopoljskog sela posjetitelje će odvesti do Buševca, a tamo će među ostalim obići i obrt za izradu tamburica Katulić. Nakon domaćeg ručka uz zvukove tamburice, posjetitelji će zastati u lokalnom vinskom podrumu gdje će degustirati vina.

Čarobne zaštitnice Turopolja izlet je kojim ćete obići drvene kapele od Pokuplja i Vukomeričkih gorica sve do Velike Mlake.

Obilazak Andautonije u Ščitarjevu uz stručno vodstvo arheologa donijet će vam nova znanja o rimskom Zagrebu, a nakon obilaska nalazišta, imat ćete priliku pogledati rad “Rimljanina” – lončara i okušati se u izradi keramike, i/ili sudjelovati u rimskim igrama.