Prijava

Vaša prijava

Gorička gimnazija domaćin stručnog skupa „Nastava na daljinu – skupa znamo više!“

[]

Organizacija nastave tijekom protekle školske godine predstavljala je značajan izazov za sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa, od nastavnika, učenika, njihovih roditelja, stručnih suradnika do  pomoćnika u nastavi, koji su se u danim okolnostima pandemije morali prilagoditi novim uvjetima rada.

Najveći izazov u tome svakako je bila organizacija nastave na daljinu, kao posljedica provedbe specifičnih epidemioloških mjera koja je tražila prilagodbe, od vremenskog okvira izvođenja nastave, preko načina pripreme materijala i poučavanja pa sve do ocjenjivanja i zaključivanja ocjena.

Kako bi odgojno-obrazovne djelatnike osnažila i pripremila za još jednu izazovnu školsku godinu Zagrebačka županija za djelatnike osnovnih i srednjih škola na svom području organizira cjelodnevni stručni skup „Nastava na daljinu – skupa znamo više!“

Interes za sudjelovanjem na skupu prijavilo je više od 300 nastavnika stoga će se on zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja virusa COVID-19 održati na 3 lokacije tijekom 3 dana i to:

  • kolovoza 2020. godine od 9 do 17 sati – Srednja strukovna škola u Samoboru, Ul. Andrije Hebranga 26, 10430 Samobor
  • kolovoza 2020. godine od 9 do 17 sati – Gimnazija Velika Gorica, Ul. Stjepana Tomaševića 21, 10410 Velika Gorica
  • kolovoza 2020. godine od 9 do 17 sati – Osnovna Škola Ivan Benković, Hrvatskog preporoda bb, 10310 Dugo Selo

 

Stručni skup uključivat će sve aspekte odgojno-obrazovnog rada u uvjetima nastave na daljinu kao što su prevencija stresa kod nastavnika u novim uvjetima poučavanja, osmišljavanje i snimanje video lekcija, planiranje, realizacija i vrednovanje projektnih zadataka, a na samom skupu nastavnici će prezentirati i primjere dobre prakse.

Program stručnog skupa je u skladu sa Smjernicama Europske komisije – Blended learning in school education – guidelines for the start of the academic year 2020/2021 iz lipnja 2020. godine osmislila i održat će ga mr.sc. Željka Winkler, profesorica savjetnica filozofije, povijesti i logike zaposlena u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, ujedno i članica radne skupine za provođenje eksperimentalnog programa Škole za život sa suradnicama.

„Bez obzira kako se odvijala nastava u novoj školskoj godini želimo da što više naših nastavnika bude spremno pripremiti i po potrebi izvoditi nastavu online. Također, na ovaj način želimo ojačati stručne kapacitete nastavnog osoblja kako bi spremno odgovorili na buduće izazove u nastavi i podigli kvalitetu nastave,“ rekao je župan Stjepan Kožić, dodavši kako je s obzirom na broj nastavnika koji su se prijavili na stručni skup vidljivo da oni itekako žele učiti i biti u korak s vremenom.