Prijava

Vaša prijava

Maske za učenike osigurava Grad Velika Gorica

[]

Posljednjih dana s posebnom pažnjom prate se informacije vezane uz početak školske godine.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini. Ovo su neke od najvažnijh mjera:

  •  Za rani i predškolski odgoj preporuča se ne miješanje skupina te održavanje najvećeg mogućeg razmaka za vrijeme jela i spavanja.
  •  Svaka odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel boravi u jednoj prostoriji (učenici ne mijenjaju učionicu niti u predmetnoj nastavi).
  • Učenici 1.-4. razreda osnove škole uz higijenske mjere i mjere fizičke distance, ne moraju nositi zaštitne maske.
  • Od 5. do 8. razreda trebaju se poštivati mjere nemiješanja skupina/razrednih odjela te osiguranja minimalno 1,5 m razmaka. Ako to nije moguće, učenici i učitelj trebaju nositi zaštitne maske ili se razredni odjel dijeli na grupe učenika (turnusna nastava). Iste mjere odnose se i na srednje škole, ali razmak mora biti približno 2 metra.
  •  Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, a učenici starije dobi mogu je mjeriti samostalno. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u školu, već se javiti ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.

❗
Djeca ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti, izraženu mjeru samoizolacije ili su pozitivna na Covid 19.

U skladu s navedenim održan je sastanak grada i ravnatelja osnovnih škola i dječjih vrtića, a radi provjere spremnosti na prilagođene uvjete rada zbog epidemioloških mjera. Za sve učenike koji će morati nositi maske, kao i za djecu koja koriste školski prijevoz, maske će osigurati Grad. O svim ostalim detaljima roditelji će biti obaviješteni putem internet stranica škola.