Prijava

Vaša prijava

VIDEO Šibenik dolazi u grad: ‘Najveći neprijatelji i najveći heroji su u nama samima…’

[]

Prvo 5-1 u Varaždinu, zatim 2-1 u Koprivnici i – evo Gorice u vrhu! Dobro, samo su dva kola iza hrvatskih prvoligaša, ali svejedno je lijepo vidjeti trojac sa stopostotnim učinkom na čelu tablice. Dinamo iz Zagreba, Hajduk iz Splita i naša Gorica. Start u sezonu teško je mogao biti bolji, a najbolje od svega je što su u turopoljskom prvoligašu apsolutno svi svjesni da je ovo tek početak. I da nema apsolutno nikakvog razloga za euforiju.

– Napravili smo dobar posao na ulasku u sezonu, ali najveća bi pogreška sad bila pomisliti da će bilo što doći samo od sebe – upozorio je trener Gorice Valdas Dambrauskas u najavi prve domaće utakmice, protiv novog prvoligaša Šibenika u petak (20 sati).

Gledatelja neće biti na tribinama, tako će ostati do daljnjeg, ali to neće previše toga promijeniti u planovima trenera Valdasa i njegovih igrača. A oni su jasni; na svakom treningu napredovati, na svakoj utakmici pokazivati da si napredovao. I skupljati bodove, uz maksimalan angažman, bez obzira na to bio s druge strane netko iz “velike četvorke” ili novi prvoligaš. Uostalom, upravo ovi potonji često znaju biti posebno neugodni.

– Sve momčadi koje uđu u najviši rang imaju igrače s puno entuzijazma i želje da dokažu svakome tko gleda da su dovoljno dobri, da zaslužuju igrati na tom nivou. Sa Šibenikom je također taj slučaj. Svidjelo mi se ono što sam vidio u smislu stila igre i onoga što pokušavaju raditi na terenu. Hrabra su momčad, s puno tehnički dobrih igrača i ni u kojem slučaju ne možemo očekivati laganu utakmicu – upozorio je trener Gorice Valdas Dambrauskas i dodao:

– Uvijek to govorim, a ponovit ću i igračima… Najveći izazovi, najveći neprijatelji i najveći heroji kriju se u nama samima! Onako kako budemo raspoloženi, s kakvim stavimo izađemo na teren, tako ćemo i igrati. Imam velik respekt prema svim momčadima u ovoj ligi, ali ne bojim se niti jednog protivnika jer vjerujem da je naša najveća snaga u našim glavama. Budemo li motivirani, bude li pristup pravi, budemo li zaista to željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu.

Problema s ozljedama ima i dalje, no dobra je vijest da se Joey Suk vratio u konkurenciju, da trenira s momčadi. I moći će barem djelomično pomoći veznom redu Gorice, u kojem sve važniju ulogu igra Hrvoje Babec.

– Nakon dva gostovanja koja su svakome teška, pa tako i nama, imamo šest bodova, što je jako važno za samopouzdanje. Cijela momčad u pozitivnom ozračju dočekuje utakmicu sa Šibenikom, nadam se da će i ona završiti pozitivnim rezultatom za nas. Dočekujemo Šibenik sa respektom i poštovanjem, ali znamo i svoje kvalitete, treniramo dobro i zna se naš cilj, to je pobjeda – kazao je Babec.

Prvi put nakon zime 2019. godine u sastavu neće biti Cherifa Ndiayea, novog igrača turskog prvoligaša Göztepea, a svaka sljedeća utakmica potencijalno je i posljednja u dresu Gorice za Kristijana Lovrića. Interes za najučinkovitijeg igrača Gorica je konstantan, a sam Lovrić obećao je da mu se utakmica poput one u Koprivnici neće ponoviti…

Sve, dakle, pršti od motiva i ozbiljnog pristupa, nikome ne pada napamet podignuti nogu s gasa, jedina ambicija je odigrati najbolju moguću utakmicu i pokušati doći do nova tri boda. Pa da ih bude devet nakon tri utakmice, da Gorica i dalje ostane gore, u vrhu, među stopostotnim društvom…