Prijava

Vaša prijava

Bajka traje i dalje! Gorica sredila i Šibenik, niz pobjeda se nastavlja

[]

Ovakve utakmice su najopasnije, one nose najveće zamke… Tako se s više strana ponavljalo ovih dana u goričkom taboru, jer svi su bili svjesni da je domaći ogled sa novim prvoligašem Šibenikom, nakon dvije gostujuće pobjede na startu, doista potencijalna “nagazna mina”. Međutim, Goričani su na nju odbili stati, ušli su u utakmicu na pravi način, ponašali se kao ozbiljna momčad i na kraju dovršili posao. Nije to bila partija za pamćenje, ali u ovom trenutku važno je da su tri boda u džepu. Točnije, da je u džepu svih devet bodova nakon tri kola.

Čovjek koji je u te prve dvije utakmice ulazio s klupe i donosio golove, čovjek zvan Ognjen Mudrinski, nakon odlaska Cherifa Ndiayea dobio je priliku startati od prve minute, pa je odmah odlučio i zabiti. Već u trećoj minuti Marijan Čabraja je ubacio iz kornera, a Mudrinski očito uigranu kombinaciju okončao udarcem glavom i ranim golom za vodstvo. Peti je to već gol Ognjena Mudrinskog, najboljeg strijelca lige na ovom otvaranju sezone, a jedina loša vijest je to što je morao izaći na poluvremenu, vjerojatno zbog lakše ozljede.

Uspjela je Gorica nakon idealnog starta smiriti utakmicu, svesti na minimum opasnosti po svoj gol, ali nije ni sama previše toga stvorila. Nikako igrači trenera Valdasa Dambrauskasa nisu uspijevali uloviti onaj svoj prepoznatljivi ritam, doći do igre kakvu vole, u kojoj drže igru i kontroliraju tijek događanja na travnjaku. Šibenik je bio opasan na trenutke, pogotovo u završnici prvog dijela, kad je imao i najbolju moguću šansu…

Nakon jednog nabacivanja lopta je u ruku pogodila Čabraju i sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Pucao je kapetan Šibenika, Marko Bulat, no gorički kapetan Kristijan Kahlina briljantno je obranio njegov udarac! Odbila se lopta i do Ampema, pokušao je i Ganac ugurati loptu u mrežu, no bacila su se valjda četvorica igrača Gorice i spasila stvar.

Mudrinskog je na poluvremenu zamijenio Matija Dvorneković, ušli su nakon 15-ak minuta i Anthony Kalik te Dario Špikić, ali Gorica je i dalje izgledala za nijansu neuvjerljivije nego u prve dvije utakmice. Sve do 65. minute i gola koji je prelomio susret.

Dugo već Kristijan Lovrić nije zabio, predugo za njegova mjerila, no ovoga puta je povukao pobjednički potez. Dvorneković je povukao, Mitrović proslijedio, a Lovrić s 20-ak metara ljevicom fantastično pogodio za 2-0. A onda je krenulo… Šanse su se redale jedna za drugom, mogla je Gorica u nekoliko situacija do kraja riješiti sve dvojbe, no golman Šibenika Nediljko Labrović nije dao. Sjajan je s druge strane bio i njegov kolega Kahlina, koji je doslovno zaključao svoja vrata u tom dijelu utakmice.

Sve je riješeno u 74. minuti, kad je Hrvoje Babec zabio svoj prvi gol u dresu Gorice, ponovno nakon kornera, iz blizine, praktički uklizavanjem… Bio je to rezultat pritiska koji je trajao neko vrijeme, ali i velika nagrada za 21-godišnjeg Babeca.

Do komplikacija je došlo u samoj završnici, kad se probudio Nikola Rak, Velikogoričanin u šibenskim redovima. Prvo je sam zabio u 87. minuti, a zatim u posljednjim sekundama asistirao Silviju Anočiću za konačnih 3-2. Odmah nakon drugoga gola sudac je označio kraj, Goričani su mogli odahnuti. I proslaviti treću pobjedu u nizu.

Sad slijedi dvotjedna pauza zbog obaveza reprezentacije, a onda će Gorica u goste Lokomotivi, pa doma čekati Istru 1961.