Prijava

Vaša prijava

Utakmice na koje se SMIJE doći: Niželigaški vikend s dva lokalna derbija

[]

Kad su već takva pravila u najvišem rangu, pa na utakmicu Gorice i Šibenika u petak navečer nisu mogli gledatelji, svim nogometnim fanaticima ostaju niže lige. Na njih gledatelji mogu, ali uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, zbog čega bi bilo pametno da svatko tko se odluči pogledati malo nogometa ovog vikenda u Turopolju krene na utakmicu malo ranije, kako ne bi došlo do gužvi…

A širom Turopolja imat će se što i gledati. Treće kolo na rasporedu je u svim ligama od trećeg do šestog ranga, a kreće prvenstvo i u 2. ŽNL, no u prvom kolu je jedini naš predstavnik u sedmom rangu, NK Turopolje, slobodan. Jedini trećeligaš Kurilovec ovog će vikenda gostovati u Sisku, kod Segeste, a utakmica je na rasporedu u subotu u 17 sati. U nju Kurilovčani ulaze osokoljeni pobjedom nad Trešnjevkom u prvom kolu, no sasvim je sigurno da ih u gostima kod Segeste ne čeka nimalo lagan posao.

Izuzev Kurilovca, turopoljski klubovi nisu najbolje ušli u ovu sezonu kad su rezultati u pitanju. Malo je tu bilo pobjeda čak i ako se zbroje sve lige u kojima nastupaju naši predstavnici, pa će ova nedjelja biti prilika za popravak dojma, ali i položaja na tablicama. Svi osim Kurilovca, naime, svoje će utakmice igrati u nedjelju, svi u 17.30 sati, izuzev lokalnog derbija u 1. ŽNL između Meštrice i Dinamo Hidrela, koji će se igrati u vrijeme nedjeljne mise, od 11 sati.

Gradići na svom travnjaku dočekuju Savu Strmec, a drugi naš četvrtoligaš Lukavec ide u goste u susjedstvo, kod NK Odre. U petom rangu Mraclin ide u Kerestinec kod TOP-a, Jelačić u Vukovini dočekuje Slogu, Poletu u Buševec stiže Vatrogasac iz Zdenaca, a Turopoljcu u Kuče jakovljanski Dinamo. Domaćin je i Lomnica, kojoj dolazi Rakov Potok, a u goste kod Svete Nedelje ide Klas, posljednji na tablici nakon dva kola, s dva poraza i gol-razlikom 0-12.

U šestom rangu, osim turopoljskog okršaja Meštrice i Dinamo Hidrela, nedjelja nudi još jedan takav, između Posavca i Kupe, Buna i Mladost Obrezina putuju kod Ostrne i Dubrave, a Vatrogasac u Kobiliću čeka Ban Jelačić iz Banova.

Ajmo, dečki, skupljati bodove!

3. HNL
Subota, 17 sati
Segesta – Kurilovec

4. HNL
Nedjelja, 17.30 sati
Gradići – Sava Strmec
Odra – Lukavec

JŽNL
Nedjelja, 17.30 sati
TOP – Mraclin
Ban Jelačić – Sloga
Sveta Nedelja – Klas
Polet – Vatrogasac
Turopoljac – Dinamo (J)
Lomnica – Rakov Potok

1. ŽNL
Nedjelja, 17.30 sati
Posavec – Kupa
Ostrna – Buna
Dubrava – Mladost
Vatrogasac – Ban Jelačić (B)
Meštrica – Dinamo Hidrel (11 sati)

2. ŽNL
Turopolja slobodno


Gorica slavila protiv Šibenke

Državno Natjecanje iz geografije