Prijava

Vaša prijava

Policija upozorava na niz provala na goričkom području

[]

Puno posla imala je gorička policija u protekla dva tjedna, a od kaznenih djela najviše zabrinjavaju provale kojih je u tom periodu bilo četiri.

– Može se reći da je u ovom razdoblju doista bio povećan broj kaznenih djela. Znam da se radi o godišnjim odmorima, ali dio kaznenih djela mogao se spriječiti samozaštitnim ponašanjem. Upozoravamo građane da ne ostavljaju otključane kuće te da ključeve ne ostavljaju u dvorištu – apeliraju iz policije.

Prva u nizu provala bila je u razdoblju od 20. do 24. kolovoza, a provalnik je tada pokušao opljačkati kuću u Zagrebačkoj ulici čija je vlasnica 78-godišnjakinja. Nepoznati počinitelj preskočio je zidanu ogradu, ušao u dvorište i na kući pokušao obiti prozor kupaonice, no u tome nije uspio. Nakon toga je obio ulazna vrata, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

Druga evidentirana provala bila je 20. kolovoza, između 17.30 i 19.30 sati, u Dugoj ulici u Donjoj Lomnici. Opljačkana je kuća 65-godišnjaka, a očevidom je policija utvrdila kako je nepoznati počinitelj pronašao ključ od ljetne kuhinje te ušao unutra. Tamo je pronašao ključ od ulaznih vrata kuće iz koje je onda ukrao zlatni nakit i žensku torbu. Šteta je oko 4.500 kuna.

Istoga dana, u vremenu od 20 do 20.25 sati, lopov je provalio u kuću u Ulici Seljine brigade. Vlasnici (77) ukrao je 150 kuna.

U noći na 23. kolovoza provalnik je ušao u kuću u vlasništvu 37-godišnjakinje u Ulici Andrije Mohorovičića. Nepoznati lopov obio je vrata i ukrao 400 kuna u raznim apoenima.