Prijava

Vaša prijava

O programima Pučkog otvorenog učilišta informirajte se dok čekate autobus

[]

Građani će o događanjima u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica od sada moći saznati i putem vertikalnog digitalnog totema koji su postavili na autobusnoj stanici na Trgu Stjepana Radića. Na LCD ekranu prikazivat će reklame o aktualnostima i djelatnostima kojima se bave te tako informirati građane o svojim sadržajima i pozivati ih da dođu u Pučko otvoreno učilište.

– Idemo ukorak s digitalizacijom. Na jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu POUVG će oglašavati svoje programe kroz različite audio i video sadržaje. Samostojeći jednostrani totem sa zvukom ima LCD ekran veličine 50”, vodonepropustan je i otporan na prašinu, s uključenom svom potrebnom senzorikom na temperaturu i svjetlost. Upravljanje i promjena sadržaja moguće je bežično putem servera ili clouda, ili na samom uređaju. Digitalna reklama višestruko je efikasnija od statične te pruža neograničene kreativne mogućnosti – istaknuli su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Foto: POUVG

Nastavak je ovo modernizacije poslovanja u koju je Pučko otvoreno učilište već ranije zakoračilo postavljanjem LCD ekrana u predvorju zgrade te monitora na info pultu gdje posjetitelji mogu vidjeti raspored mjesta u dvorani ili saznati cijenu ulaznica.

– Svoje mjesto na svakom tiskanom plakatu i letku dobio je dvodimenzionalni QR kod koji je zbog brze čitljivosti postao popularan ponajprije kod mlađe generacije korisnika. Ima mogućnost velike pohrane podataka, a očitati ga može svaki mobilni uređaj. Učilište je digitaliziralo i određene financijske procese uključujući urudžbiranje, zaprimanje i slanje e-računa te procese dostave interne dokumentacije. Godine 2019. uvedeno je kartično poslovanje te se gotovo sve naše usluge mogu jednokratno plaćati putem debitnih i kreditnih kartica – navode iz Pučkog otvorenog učilišta.

Najnoviji digitalni projekt Učilišta je zvučna knjiga, a radi se o romanu “Slava” velikogoričkog autora Stipe Bilića, dobitnika Književne nagrade Albatros za 2019. godinu. Uz ovu knjigu koja je u pripremi, u planu je i druga izdanja Biblioteke Albatros izdati u digitalnom obliku te ih na taj način približiti čitateljima.