Prijava

Vaša prijava

Rukometaši brane prednost iz Rumunjske pred praznim tribinama, ali…

[]

Sedam dana prošlo je od “rumunjske avanture”, od subote u kojoj su rukometaši Gorice došli u grad Turdu, pobijedili domaću Potaissu 26-24, šokirali domaćina i napravili veliki korak prema drugom pretkolu Europske lige. Sasvim dovoljno vremena da se dojmovi slegnu, da se momčadi odmori, ali i odmakne od svega što se događalo u Rumunjskoj. Ove subote, naime, prednost od dva gola treba i obraniti.

– Radi se o vrlo ozbiljnoj momčadi, s iznimno snažnom vanjskom linijom, dobrim pivotom, golmanima koji mogu okrenuti utakmicu… Jesu li nas malo i podcijenili u prvoj utakmici? E, to ne znam… – kaže trener Andrija Nikolić u iščekivanju uzvrata u subotu u 17 sati.

Ako i jesu podcijenili Goricu u prvih 60 minuta njihova okršaja, takvo nešto Rumunji sasvim sigurno neće ponoviti ovoga puta. Došli su u Veliku Goricu još u četvrtak, što je dovoljan pokazatelj koliko su ozbiljno shvatili uzvratnu utakmicu. Zazvonio im je u ušima “šamar” kojeg su popili prije tjedan dana, jer gorička prednost objektivno je mogla biti i veća, a budući da se radi o dvostrukom osvajaču Challenge kupa iz posljednje četiri godine, jasno je da će napraviti sve da ne zapnu već na prvom koraku. Međutim, Gorica je spremna na sve…

– Nema nikakvog straha, ali definitivno respektiramo protivnika. Nećemo u tome pretjerivati, imamo mi svoju igru i svoj put do pobjede, a ja vjerujem da je taj put dobar. Analizirali smo utakmicu iz Rumunjske i svakako moram još jedanput pohvaliti svoje igrače, iako je zaključak da obrambeno možemo još i bolje reagirati. Možemo biti bolji i u realizaciji polukontri, budući da smo u prvoj utakmici zbog treme napravili više pogrešaka u tom segmentu nego što bi smjeli u ovakvim utakmicama – rekao je trener Nikolić pa poentirao:

– Ukratko, moramo se opustiti i igrati svoj rukomet!

Kako to izgleda kad Gorica igra svoj rukomet, ljubitelji rukometa i navijači Gorice neće moći vidjeti uživo, budući da će se utakmica igrati pred praznim tribinama naše Gradske sportske dvorane. Međutim, utakmicu će se ipak moći pratiti, i to OVDJE.

Zbog korone, odnosno pokušaja da se ona dodatno ne razbukta, navijači tako neće moći doživjeti iz prve ruke, nadamo se, prvi europski prolazak Gorice u klupskoj povijesti, no u ovom trenutku je najvažnije da korone nema u momčadi.

– Svi smo se testirali, svi smo negativni, a nema ni ozljeda. To me kao trenera iznimno veseli i vjerujem da možemo otići dalje, proći ovu prepreku, što bi bila velika stvar za klub – završio je trener Nikolić.