Prijava

Vaša prijava

Jakov napokon opet može zagrliti svoju braću i tatu

[]

Naš heroj, dvogodišnji Jakov Vukadin vratio se u Kobilić. Mališan koji je rođen s pola srca i do sada prošao već brojne oparacije, nakon više od dva mjeseca koje je proveo s majkom u Münchenu u petak je ponovno opet zagrlio svoju braću i tatu.

Nakon operacije u Njemačkoj, zdravstveno stanje malenog Jakova se zakompliciralo, ispričala nam je Jakovljeva majka Petra.

– Na kateter su mu stavili stent u arteriju jer nije bio dobar protok krvi, a tada je uočen problem s dijafragmom. Povisila se i pritiskala pluća, pa su razmišljali da i to operiraju, ali dali su joj vremena i, hvala Bogu, počela se vraćat na svoje mjesto nakon 2 mjeseca. Zatim je uslijedio još jedan zahvat, trebao još jedan stent. I to smo pobijedili, mada se nakon tog zahvata pojavila tahikardija od silnih zahvata i anestezija u tako kratkom periodu – pojasnila je Petra Vukadin.

No, Jakov je hrabro prošao i ove zapreke, pa je sanitetskim vozilom 3. rujna stigao u KBC Rebro gdje je proveo još jednu noć na promatranju.

– Doktori su se htjeli uvjeriti da je dobro i obavili su sve pretrage. U petak je Jakov stigao kući svojoj braći, Roku i Davidu, te tati Josipu, nakon što je dobio veliku bitku za život. Pokazao je kako se isplatilo za sve ovo izboriti i da je za život dovoljno i pola srca – sretno je kazala Jakovljeva majka.