Prijava

Vaša prijava

‘Uživamo u svakom treningu, vjerovali smo u dobar start, ali tek smo krenuli…’

[]

Devet je dana prošlo od posljednje utakmice, u kojoj je Gorica pobijedila Šibenik 3-2 i ostala na stopostotnom učinku na startu prvenstva. A nakon tri utakmice i tri velike, lijepe pobjede stiglo je i malo vremena za odmor, koji su igrači iskoristili svatko na svoj način.

– Dobili smo između tri i pet dana odmora, ovisno o minutaži koju smo imali u prve tri utakmice prvenstva. Nekima je trebalo odmora, da se malo odmaknu od svega, a neki su ovo iskoristili da ulove ritam, vrate se iz ozljeda… Ja sam dobio maksimalnih pet dana, stigao sam otići malo i kući, do svog Poreča, a kad smo se ponovno okupili svi zajedno, od prve sekunde vidio sam koliko smo se zaželjeli nogometa – kazao je Marijan Čabraja, čovjek s lijevoga goričkog boka, za službenu klupsku stranicu.

– Stvarno uživamo u treninzima, u radu, u druženju… Sretni smo i zadovoljni, puni samopouzdanja, što je i logično s obzirom na dosad ostvareno. Jedva čekamo da opet krenu utakmice, da nastavimo onako kako smo krenuli – dodao je Čabi.

Gorica je na reprezentativnu stanku, dakle, otišla s devet bodova iz tri utakmice, na diobi je prvoga mjesta s Dinamom, ali u goričkoj svlačionici nitko ni ne pomišlja na bilo kakvu euforiju.

– Iskreno, i prije nego što je sezona krenula, između sebe smo razgovarali da imamo jako dobar raspored na početku i da to moramo iskoristiti što je bolje moguće. Ostali smo na okupu nakon prošle sezone, a to automatski znači da smo jači. Došla su nam i pojačanja, dobili smo na širini i znali smo da imamo priliku dobro startati. U svemu tome iznimno je važno i to što smo sad već ozbiljno razdoblje s trenerom Dambrauskasom. Evo, zajedno smo već više od šest mjeseci, usvojili smo dobar dio mehanizama i zahtjeva koje trener traži od nas, a to se vidi i na terenu. Pred nama je još puno posla, ali igramo lijep nogomet i vjerujem da smo na jako dobrom putu – govori Čabraja.

Taj put bi, prema svim planovima, željama i ambicijama, trebao biti isključivo put prema gore.

– Da, to je želja! Nismo poletjeli nakon ove tri pobjede, daleko od toga, nitko ne upada u euforiju. Štoviše, baš se nekako među nama osjeti želja da nastavimo ovako, da se nismo i da se nećemo zadovoljiti ovime što smo dosad napravili. Ako mene pitate, čini mi se da smo baš čvrsto odlučili otići korak naprijed, boriti se za pozicije u vrhu tablice, i tako ćemo se ponašati i u nastavku sezone – kaže Čabi.

Utakmicama će se Goričani vratiti u srijedu od 18 sati, kad u pretkolu Kupa Hrvatske na Gradskom stadionu gostuje trećeligaš Belišće.

– To su uvijek potencijalno opasne utakmice i zato protiv Belišća moramo krenuti kao da je prvenstvena utakmica. Dobro upozorenje bila nam je utakmica sa Savom Strmec, momčadi koja je u četvrtoj ligi, pa su svejedno vodili 1-0 do 70. minute. Belišće dolazi iz jednog ranga više, sigurno tamo ima dobrih igrača i zato si ne smijemo dozvoliti nikakvo opuštanje. Moramo ući maksimalno ozbiljno, što prije zabiti gol i riješiti sve moguće dvojbe – upozorava Čabraja.

Četiri dana poslije, u nedjelju, Gorica nastavlja prvenstvo gostovanjem kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, na stadionu na kojem je u posljednjem kolu svoje prve prvoligaške sezone naša momčad ostvarila jedinu pobjedu protiv “lokosa”, s kojima su se susreli osam puta.

– Nisu nam ležali kao protivnik cijelo ovo vrijeme, to je činjenica. Zašto? Vjerojatno i zato što smo pod trenerom Jakirovićem igrali sličnim stilom kao oni, s puno tranzicije, a u takvoj igri nismo imali previše uspjeha… Taj segment igre smo zadržali, nema ni smisla mijenjati ono što je dobro, ali generalno gledajući, mi danas igramo potpuno drukčiji nogomet. I oni su drukčiji, vjerujem da će se svi složiti da su slabiji nego prošle sezone nakon odlazaka toliko ključnih igrača, ali ekipiraju se polako, trebaju im bodovi, što znači da će protiv nas ići “300 posto”. I moramo na to biti spremni – kazao je Čabraja, bivši mladi reprezentativac, koji danas ima čak dvojicu nasljednika.

– Presretan sam zbog Darija Špikića i Kreše Krizmanića, jako mi je drago što su u kadru U-21 reprezentacije i apsolutno sam siguran da su to obojica i zaslužili. Znam kako je meni bilo u reprezentativnom okruženju, u kockastom dresu, znam kakva je to čast i ponos, zato i kažem da sam iznimno sretan zbog njih. Iako, ovo je tek početak, njih dvojica su tek krenuli, tek će oni pokazati kakvi su igrači… Obojica su vrhunski, a bit će još i bolji! – zaključio je Marijan Čabraja.