Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanin Ernest Ostrman pobjednik natjecanja u jedenju ljutih papričica

[]

Na zagrebačkom Jarunu, u sklopu Zagreb Food Truck Festivala, održalo se u subotu i natjecanje u jedenju ljutih papričica. U konkurenciji 10-ak obožavatelja ljutine najbolji je ipak bio naš sugrađanin Ernest Ostrman (41). Pojeo je čak osam ljutih papričica, a već si je sa sedmom osigurao pobjedu. Nakon što je po redu, od namjanje ljute do najljuće papričice, pojeo prvih sedam, preskočio je osmu i pojeo ekstremno ljutu ‘Carolinu reaper’ koja se jede zadnja.

– Konkurencija je bila poprilično slaba, što je malo razočaravajuće jer nitko nije otišao dalje od šestog chilija, a sedmi je prvi koji spada u ekstremno ljute – komentirao je Ernest Ostrman, inače po zanimanju programer.

05.09.2020., Zagreb – Natjecanje ljutomana u jedenju ljutih papričica u sklopu Zagreb Food Truck Festivala koji se održava na Jarunu. Prvo mjesto osvojio je Ernest Ostrman, a drugo Martina Peraić Photo: Marko Prpić/PIXSELL

– Dobro se osjećam kad jedem ljuto i ne mogu bez tog okusa. Nije da sve ljutim, ima hrane koju ne ljutim. Što se tiče sirovih čilija, najljući su par stotina puta ljući od ljutih feferona. Kad pojedem ovako ekstremno ljute čilije i kad prestane bol, osjećam se odlično jer mozak otpušta endorfin – ispričao je ovaj ljubitelj ljutih papričica, koji je ljubav prema ljutoj hrani naslijedio od svog oca.

Kad naručuje kebab, kaže, unutra zna staviti 12 žličica čilija. Nakon toga, oni koji su mu ga pripremili, za njim izlaze van kako bi se uvjerili hoće li to stvarno pojesti.

– Ljudi mi ćesto hoće dati nekaj kaj oni ne mogu ni probati i onda ja pojedem i gledaju u mene ne vjerujući da mi nije ništa – ispričao je Ernest te dodao kako, onima koji ne jedu ljuto, neće nikada podvaliti nešto ljeto.

05.09.2020., Zagreb – Natjecanje ljutomana u jedenju ljutih papricica u sklopu Zagreb Food Truck Festivala koji se odrzava na Jarunu. Ernest Ostrman pobjednik je natjecaja Photo: Marko Prpic/PIXSELL