Prijava

Vaša prijava

Dobra energija u Gorici: Građane će savjetovati kako napraviti malu sunčanu elektranu na svojim krovovima

[]

Grad Velika Gorica će 10. rujna biti domaćin prve nacionalne turneje Dobra energija kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Turneju organizira Zelena energetska zadruga u suradnji s predstavnicima grada, a tom prilikom bit će potpisana i Deklaracija o dobroj energiji.

– U suradnji s partnerima i lokalnim izvođačima, Zelena energetska zadruga građanima nudi besplatno rješenje za realizaciju sunčanih elektrana na krovovima obiteljskih kuća. Rješenje koje nudi je neovisno od državnih poticaja, a građanima osigurava pristup povoljnoj i kvalitetnoj opremi, uz kontinuiranu podršku i pristup informacijama. Vodimo građane kroz cijeli proces realizacije sunčane elektrane na krovu njihove kuće. Pozivamo ih da nas posjete na štandu na križanju Trga kralja Tomislava i Trga kralja Petra Krešimira IV od 9 do 12 sati i pitaju sve što ih o tome zanima – uputila je Hajdana Rukavina, voditeljica turneje Dobra energija.

Turneja Dobra energija krenula je 7. rujna iz Varaždina, nakon čega slijede Vrbovec, Karlovac, Velika Gorica, Križevci, Jastrebarsko, Poreč, Pazin, Rovinj te će završiti 18. rujna u Puli. U svakom gradu predviđen je dio programa za savjetovanje predstavnika grada i ključnih gradskih dionika, te dio programa predviđen za savjetovanje građana, tijekom kojeg će građani moći saznati sve o uspješnoj realizaciji projekta male sunčane elektrane na vlastitom krovu.

Turneja Dobra energija održava se u sklopu projekata Akcelerator za gradove i 1.000 sunčanih krovova financiranih od strane EIT Climate KIC-a, projekta AgroBioHeat financiranog iz EU programa Obzor 2020 te Programa Ruralnog razvoja sufinanciranog sredstvima Europske unije.