Prijava

Vaša prijava

Gorički dobrovoljni vatrogasci i ove godine uz prvašiće u prometu

[]

Punih devetnaest godina gorički dobrovoljni  vatrogasci početkom školske godine pomažu našim prvašićima kako bi se lakše snašli u prometu. Ni ova godina nije iznimka, tako vatrogasce možete sresti na dvanaest lokacija gdje su pješački prijelazi u zonama osnovnih škola.

Zagrebačka je jedna od najprometnijih ulica u gradu, u blizini je Osnovna škola Eugena Kumičića, a tamo je ove godine kao redar, između ostalih i Natalija Zarif iz DVD-a Novo Čiče.

Kako nam je otkrila, nije joj ovo prva godina na ovakvom zadatku, a najslađe je kad mališani pitaju jesu li oni policajci ili vatrogasci.

– Iskustva su uglavnom dobra, no, zna se naći i poneki vozač koji ne želi stati ako smo samo na obilježenom pješačkom prijelazu bez semafora. Djeca i stariji ljudi se osjećaju sigurnije kad nas vide, a najmanjima često ukazujemo i ponavljamo kako se treba ponašati u prometu što oni rado poslušaju.-kaže Zarif.

Ponosna je što svake godine sudjeluje u ovoj akciji s DVD-om Novo Čiče, na taj način pridonijeti zajednici, te djeci i starijima dati sigurnost u prometu.

Vatrogasci su tu da pomognu, ali ne mogu sami, zato je velika odgovornost i na vozačima da pogotovo u blizini škola budu oprezniji, jer oni najmlađi su još zaigrani i uzbuđeni oko polaska u školu, pa se ponekad i zaborave prelazeći cestu. Dok ne nauče pravila, svi zajedno trebamo paziti na njih.