Prijava

Vaša prijava

Ne zaboravite snimiti i poslati svoje uratke na temu ‘Kak se spominamo v Turopolu’

[]

Ususret Danima europske baštine u Velikoj Gorici, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti podsjećaju kako je preostalo još samo pet dana da pošaljete svoje videosnimke na temu “Kak se spominamo v Turopolu”.

Podsjetimo, snimka ne smije trajati duže od tri minute, na njoj moraju biti izvorni govornici turopoljskog dijalekta, a tekstovi trebaju prikazivati izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju pjesme, zagonetke, molitve, recepte… Može se raditi i o razgovoru dvaju ili više izvornih govornika turopoljskog dijalekta, koji je 2017. godine postao zaštićeno kulturno dobro Hrvatske, a sve skupa može se snimati i mobitelom, bez visokih tehnoloških zahtjeva.

– Snimke će se koristiti u promidžbene i edukativne svrhe, a najuspješnije će biti prezentirane javnosti u okviru manifestacije Dani europske baštine, čije je ovogodišnja tema na europskoj razini Baština i obrazovanje – škola za život, a Grad Velika Gorica obilježit će je temom Turopoljski dijalekt – kazali su iz gradskog Upravnog odbora za društvene djelatnosti.

Videozapise je moguće dostaviti do 14. rujna na mail adresu natjecaj.kultura@gorica.hr te slanjem video snimaka privatnom porukom u inbox službene Facebook stranice Dani europske baštine u Velikoj Gorici.