Prijava

Vaša prijava

Parikožari slavili protiv Cipekov na Zvrniku

[]

Trebamo li uopće uspoređivati danas i nekad kada su međusobno igrali susjedi Parikožari i Cipeki. Nebo i zemlja. Nije bilo važno igra li se u Buševcu ili Mraclinu, ta dva sela živjeli su za te utakmice par tjedana prije, a o njima se u lokalnim bertijama pričalo danima poslije. Istina danas u obje momčadi ima malo autohtonih Parikožara i Cipeka. “Nekad je sve bilo drugačije, a najviše poimanje sporta” – rekao bi moj prijatelj tajnik. Globalizacija – tako je danas uglavnom u svakoj turopoljskoj nogometnoj momčadi…

Jedinstvena županijska nogometna liga , 5. kolo

U susjedskom derbiju na Zvrniku skupilo se jedva stotinjak ljudi, od toga dvije trećine navijača iz Mraclina. Mraclin je bio bolja momčad u prvom dijelu utakmice, bolja izvezdba na terenu kapitalizirana je sa dva pogotka. Mraclinski kapetan Ivan Kos preciznim udarcem sa nekih dvadesetak metara pogodio je nisko u kut za vodstvo u 15. minuti. Spomenuti igrač mogao se također upisati još jednom u strijelce u 25. minuti, izbio je na domaćeg golmana gdje lopta iz njegovih ruku završava na vratnici.

U 36. minuti sa kojih dvadesetak metara snažno je u domaća vrata pucao Hrvoje Šikić, odbijanac golmana Josipa Klasnića završava na nozi Josipa Jurića. Njegov udarac iako blokiran završava u mreži za 2:0. Polet je u nastavku preuzeo inicijativu, Mraclin povučeniji, brani stečeno. Dvije velike prilike, na obje strane. Prvo je u 72. minuti Ivan Zagorec mogao dovesti Mraclin u vrlo neugodnu situaciju da je pogodio sa nekih desetak metara, pucao je preko gola. Pet minuta kasnije Ivan Kos lijepom dijagonalom izbacio je pred vrata Petra Milatovića kojem plasiranu loptu Klasnić brani.
Mraclin je odnio zasluženu pobjedu na Zvrniku, vrlo korektna utakmica, susjedski derbi bez tenzija. Roštilj na kraju za obje momčadi i nazočne članove uprave. Napokon susjedi ?

POLET (B) – MRACLIN 0:2

Buševec. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Šimunović (Velika Gorica). Pomoćnici: Hasanović i Krznarić (oba iz Zagreba).

STRIJELCI: 0:1 – I. Kos (15), 0:2 – Jurić (36).

POLET (B): Klasnić, Žordić (od 65. Baćan), Tičarić, F. Sovina, Šestak, Sučić, Stuparić, Bobesić, Klafurić, Robić (od 45. D. Brajković, od 70. Zagorec), Matušin. TRENER: Mario Paviša.

MRACLIN: Dražić, Petravić, J. Domitrović, Skrbin, Desput (od 45. Augustić), Šikić, Ivančić, Jurić (od 68. Onić), Bartolić (od 80. M. Kos), Milatović (od 88. B. Dandić), I. Kos. TRENER: Marko Pancirov.

Žuti kartoni: Desput (14), Skrbin (60), Baćan (68), M. Brajković (82), I. Kos (89).