Prijava

Vaša prijava

Igru, pjesmu, zabavu, upoznavanje Hrvatske- sve to dobit ćete postanete li skauti!

[]

Turopoljska udruga skauta “TUR” i ove jeseni upisuje nove članove,  a upisati se mogu djeca od drugog razreda osnovne škole nadalje. Dobrodošli su, kažu nam i srednjoškolci, studenti i odrasli, pogotovo ako smatraju izazovom okušati se u radu s mladima i dati im svoj doprinos kroz prijenos vlastitih životnih iskustava, odnosno ako žele pomoći kao članovi voditeljskih timova.

Djeca u osnovnoj školi uključena su u rad skupina prema vlastitom uzrastu. Imaju grupu drugih razreda koju tek formiraju ovih dana, i postojeće skupine od 3.-8.razreda. Potrebno se javiti na broj predsjednika udruge koji će dati sve važne informacije, obzirom da se zbog korone trude zadovoljiti sve predložene mjere zaštite i prevencije, pa tako neće biti ni roditeljskog susreta, ali sve informacije mogu se dobiti telefonom.

21.10.2017. Velika Gorica – 25 godina Turopoljske udruge skauta “Tur”. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Od ožujka je korona ušla u sve pore naših života, moramo se ponašati još odgovornije nego prije i poštovati mjere koje se mijenjaju iz dana u dan. Sve ovo nije zaobišlo ni naše izviđače.

-U radu s djecom morat ćemo biti oprezniji, truditi se da njihove igre budu tako koncipirane da nema izravnog kontakta, što više vremena provoditi u prirodi, manje u zatvorenom prostoru, nastojati zadovoljiti njihove potrebe, jer očekivano korona je ostavila traga, dio članova je odustao od izviđača čim nije bilo izleta i aktivnosti na koje su navikli, no mi ćemo se truditi nastaviti raditi što normalnije, sa što više izleta, odlazaka u prirodu tako da privučemo nove članove, a možda vratimo i one koji su, eto, zbog opravdanog razloga odustali.- rekao je Alen Konjević, predsjednik udruge.

Foto:Facebook/Turopoljska udruga skauta “TUR”

Za one koji su u nedoumici, pitamo, zašto postati skaut?

-Biti skaut, nešto je najprirodnije što postoji. Da bi dijete bilo skaut ne mora imati nikakve predispozicije, ne treba biti niti dovoljno visok, niti dovoljno brz. Ne treba udovoljiti nikakvim kriterijima, dovoljno je da dođe živjeti u jednom prirodnom okruženju svojih vršnjaka, ispunjavati vlastite izazove, tražiti odgovore na neka pitanja koja njega inače u životu zanimaju, između ostalog živjeti u prirodnom okruženju, a priroda je sama po sebi dovoljno izazovna da je možemo istraživati i zadovoljiti sve potrebe i uvijek biti na svježem zraku. Uz igru, pjesmu, zabavu, istraživanje, putovanje Hrvatskom, upoznavanjem naše domovine, nema ništa ljepše nego biti izviđač.- kaže Konjević.

Ukoliko se želite pridružiti goričkoj ekipi skauta, sve informacije potražite OVDJE   ili nazovite Alena na 091/253 0039.