Prijava

Vaša prijava

Remi Jelačića i VG Boys-a u Vukovini

[]

Na nedavnoj seniorskoj utakmici Jelačića susret s negdašnjim plemenitim veznim igračem Tomislavom Pedišićem iz Velike Gorice.

– Daj dođi u petak na utakmicu veterana Jelačića i VG Boys-a. Dečki zaslužuju da ih se malo prezentira na City portalu – bila je pozivnica Pedišića, koja je rado prihvaćena.

Prije starta utakmice pojavio se i Pedišić, ali ne u dresu.

– Zakaj ne igraš? – bilo je pitanje.

Slijedio je za dopisnika šokantan odgovor.

– Kaj ti ne znaš? Operirao sam u srpnju srce. Sad je u redu, ali od nogometa ništa. Mogu tek zezati Burića, Kovačića Pumpicu, Mankasa i ostale iz Jelačića te Humića, Labusa, Grahovca i suigrače iz VG Boysa – otkrio je Tomislav uz poziv na “žuju”.

Kakvo iznenađenje uz ono standardno, sretno majstore.

Dinamovac Etto i Tomislav Pedišić

Ubrzo je stiglo iznenađenje i broj dva, pa tri… Pitali smo simpatično društvo iz VG Boysa za sastav momčadi. Javio se visok i stasit momak s tamnim naočalima i izdiktirao momčad, a na pitanje za ime i prezime voditelja, odgovorio je: Arnel Humić. Dopisnik se iznenadio i upitao:

– A gdje je negdašnji igrač Dinama Hidrel iz nekih boljih dana?

Uslijedio je šok broj dva.

– Gospon Paviša, pa stoji pred vama, ha ha, ha…

To ti je kad nekog ne vidiš godinama a ovaj promjeni izgled i to nabolje.

Arnel Humić, voditelj VG Boysa

Nakon toga pojavio se i Stanislav Labus, predsjednik Velikogoričke momčadi. Tu je iznenađenje bilo nešto manje, a odmah smo se prisjetili dana kad su stasiti Humić i Labus kao stoperi “čistili” suparnike Dinama iz Čiča.

Stanislav Labus, predsjednik momčadi iz Velike Gorice

Sastav veteranske momčadi izdiktirao je Davor Kovačić Pumpica, godinama gotovo neprelazni libero prve momčadi Jelačića. Veterane je vodio u društvu sina, buduće nade kluba iz Vukovine.

Davor Kovačić Pumpica u društvu sina

Utakmica? Već standardno, “old boysi” na obje strane su ostavljali dušu na terenu uz mnogo rotacija u sastavima. Vidjelo se da su ranije svi bili pravi nogometaši jer lopta je logično kružila od noge do noge, kombinacije su ponekad bile i iznenađujuće kvalitetne, a igralo se izuzetno korektno pa sudac Tihomir Čunčić Zeko nije imao ozbiljnijeg posla. Voditelj Humić je čitavu utakmicu glasno bodrio svoje Boyse a hvalio je i poneku grešku.

Momčad VG Boys iz Velike Gorice

Prvi je zabio Jelačić u 23. minuti. I to kako! Kombinacije i pogotka se ne bi posramili ni seniori kvalitetnijih momčadi! Akciju je poveo 60-godišnji Ivan Jurčević (!?) i odigrao duplo dodavanje s Družijanićem, koji je onda prekrasno gurnuo u vatru po desnoj strani još uvijek brzanca Mankasa. Nakon zaista žestokog sprinta od 30-tak metara uslijedio je centaršut Mankasa od prve, a utrčali Ivica Burić pucao je snažno glavom i žestoko pogodio gredu od koje se lopta zabila u travu pa mrežu u blizini iste. Prekrasno i za veliku čestitku.

Ivan Jurčević igra, i to dobro, uz 60 ljeta na leđima

U 27. minuti Mankas se oslobodio čuvara i onda snažno pucao i pogodio gredu. Ubrzo je stiglo izjednačenje rezultata. Samir Omerović je ostao sam i s desne strane volejom prekrasno pogodio za 1-1. U drugom poluvremenu rezultat se lomio, ali se nije i prelomio pa je sve završilo miroljubivim remijom.

JELAČIĆ – VG BOYS 1-1
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 11. rujna 2020. od 18 sati. Gledatelja 25. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče).
Strijelci: 1-1 Burić (23), 1-1 Omerović (29).
JELAČIĆ: Podgorski, Jurčević, Ferderber, Mankas, Petras, Novosel, Divjak, Šipić, Pavlek, Ljubas, Burić (još su igrali: Družijanić, Pavlović, Perić, Jambrečina, J. Matejčić, P. Rajković, Čović, Hađavir, Kovačić, Karapandžić). Voditelj: Davor Kovačić
VG BOYS: Grahovac, Zaninović, Omerović, Vezmar, Jaki, Softić, Boban, Hlebec, Vuković, Petrnac, Vladušić (još su igrali: Pralas, Borić, Matek, Labus, Funko, Marković, Turkalj). Voditelj: Arnel Humić