Prijava

Vaša prijava

‘Lokomotiva nije kao lani, ali ipak mi idemo drugoj momčadi u državi’

[]

Dva tjedna stanke u prvenstvu nogometašima Gorice baš i nisu sjela u idealnom trenutku, jer reprezentativna pauza prekinula je jedan lijep niz, možda malo i izbacila Goričane iz tog sjajnog ritma… Učinilo se tako barem na osnovu utakmice protiv Belišća u srijedu i preteško izborne pobjede (1-0) u pretkolu Kupa, utakmice u kojoj kombinirana momčad Gorice nije izgledala ni blizu onoj slici iz uvodna tri ligaška kola. Međutim, sad je opet vrijeme za prvenstvo, a to znači i za pravu Goricu.

– Iz utakmice protiv Belišća pozitivno je to što smo pobijedili i prošli dalje, sve ostalo smo analizirali i ukazali igračima na pogreške. U nedjelju nas čeka potpuno drukčija utakmica, a vjerujem da će i Gorica biti potpuno drukčija, takva da navijači mogu biti ponosni – kazao je trener Valdas Dambrauskas uoči devetog ligaškog ogleda Gorice i Lokomotive.

U prvih osam naš je sastav upisao samo jednu pobjedu, i to upravo u Kranjčevićevoj ulici, gdje će igrati i u nedjelju od 19.05 sati. Međutim…

– Utakmice iz prošlosti nemaju nikakve veze s budućim utakmicama – ponavlja svaki put Valdas kad krenu ovakve i slične priče.

I doista, ova bi utakmica mogla imati jako, jako malo veze sa svim što se događalo ranije. Zato što je Gorica danas drukčija i bolja, ali i zato što je Lokomotiva bitno drukčija. Ostali su “lokosi” ovog ljeta bez Kastratija, Grbića, Uzunija, Jakića i Tolića, petorice iznimno važnih igrača, pa je i logično da trener Goran Tomić tek traži pravi put za svoj “renoviranu” momčad.

– Da, bilo je puno promjena u njihovoj momčadi, ali to ne mijenja činjenicu da mi gostujemo kod druge momčadi u državi. Igrači su se mijenjali, no trener je ostao isti, kao i mentalitet koju usađuje svojim igračima. Trebat će vremena da se ponovno poslože onako kako žele, pitanje je trenutka kad će se to dogoditi, a na nama je da iskoristimo ovo njihovo tranzicijsko razdoblje. Ja sam trener koji uvijek traži prilike, a ta činjenica mogla bi biti naša prilika – ističe Dambrauskas.

Svi igrači su mu na raspolaganju, prvi put ove sezone takav je slučaj, pa će svoju priliku za prve minute u goričkom dresu s klupe čekati i posljednje pojačanje Matar Dieye. Senegalski napadač zasad će ipak “čuvati leđa” Ognjenu Mudrinskom, strijelcu pet golova u prve tri utakmice ove sezone.

– Očekujem obostrano otvorenu utakmicu, u kojoj će i jedni i drugi ići na sva tri boda, a u svemu tome najviše bi mogli profitirati gledatelji – kaže Mudrinski, svjestan da je ovo trenutak u kojem se Gorica ima pravo postaviti kao favorit protiv momčadi koja je dosad stvarala toliko problema.

– Atmosfera među nama je doista odlična, kako unutar momčadi, tako i u odnosu na stručni stožer. Ponašamo se i osjećamo kao obitelj, svi izgaramo jedni za druge, a posebno je važno to što je trener sa suradnicima uspio postići da na svaki trening dolazimo sa smiješkom. A kad je tako, rezultat teško može izostati – objasnio je Mudrinski tajnu goričkog uspjeha na otvaranju treće prvoligaške sezone.

Šest dana nakon Lokomotive slijedi domaći ogled s Istrom, a nakon toga dolazi vrijeme za “veliku četvorku”, za Osijek, Hajduk, Dinamo pa Rijeku. U prijevodu, svaki bod je važan…