Prijava

Vaša prijava

Scena Gorica donosi predstavu ‘Čarobnjakov učenik’, premijera je 26. rujna

[]

Scena Gorica pripremila je novu dječju predstavu za kazališnu sezonu pred nama. Na pozornici će za najmlađe uprizoriti narodnu bajku “Čarobnjakov učenik”, koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti. Premijeru će “Čarobnjakov učenik” imati 26. rujna u 18 sati, a već idući dan ponovno je na rasporedu u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i to u 17 sati.

– Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva našim najmlađim gledateljima. Predstava “Čarobnjakov učenik” namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi, odnosno starijima od tri godine. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film – kazali su iz Scene Gorica.

Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama. Čarobnjaka Vilibalda igra Vedran Komerički, a šegrta Fricla Danijel Radečić.