Prijava

Vaša prijava

Mlađa i bolja Gorica: Gaze sve pred sobom s klincima i domaćim igračima!

[]

Vremena se mijenjaju, Gorica se mijenja, i to – na bolje. Govori o tome dojam iz uvodne četiri pobjede, govori o tome pogled na tablicu, na kojoj Gorica dijeli prvo mjesto s Dinamo, ali govore puno toga i neki detalji koji možda ostaju u drugome planu.

Kao, recimo, detalj koji kaže da je Gorica protiv Lokomotive krenula s postavom u kojoj je bilo osam domaćih, hrvatskih igrača. Među kojima su, usput rečeno, i dva Velikogoričanina. Također, jednostavan izračun kaže da je početnih 11 protiv “lokosa” imalo 23,7 godina u prosjeku, što je za gotovo pet godina manje od prosjeka u prve dvije sezone! Najveći doprinos u tom smislu dala su čak četvorica startera do 21 godine – mladi reprezentativci Špikić (21) i Krizmanić (20) te potencijalni mladi reprezentativci Babec (21) i Mitrović (20). S klupe je ušao još i 20-godišnji Paulius Golubickas, što dovoljno govori o količini talenta kojeg ova momčad posjeduje.

– Mladim igračima najvažnije je da igraju, da se razvijaju, da imaju povjerenje trenera. Ovdje, u Gorici, to definitivno i imamo. Bez obzira i na neke lošije trenutke, trener nam je potpora, znamo da ćemo opet dobiti šansu. Vjeruje nam, a mislim da mu mi mlađi vraćamo na pravi način. I, što je najvažnije, pobjeđujemo. Nadam se da će tako i ostati pobjeđivati i dalje – kaže Hrvoje Babec, a nadovezao se Krešimir Krizmanić:

– Da, dosta smo mlada momčad u odnosu na prošlu sezonu. Trener stvarno vjeruje nama mlađima, što se vidi iz utakmice u utakmicu, sve više nas je u ozbiljnim rolama, a to donosi i veliko samopouzdanje. Užitak nam je igrati jedni s drugima.

Uz mladost, tu je i neophodno iskustvo, što čini jako dobru kombinaciju.

– Mislim da je ulazak nas mlađih dobar za klub, koliko god je činjenica da uvijek treba imati i starijih, iskusnijih igrača koji će iznijeti neke stvari. Mi mlađi znamo i poletjeti, biti pomalo ‘divlji’, ali u kombinaciji s tim iskusnijima smo dobra kombinacija, što se vidi i na terenu, na rezultatima – ističe Dario Špikić.

Gorica je u Kranjčevićevoj slavila i treći put u gostima ove sezone… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tri su gostovanja i jedna domaća utakmica iza Goričana, a bodovno su maksimalni. Lokomotiva u gostima bila je možda i najveći izazov dosad.

– Bilo je stvarno dosta dobro. Lokomotiva je jako čvrsta i kompaktna momčad, bez obzira na sve promjene u momčadi koje su im se događale. Mi smo ušli jako dobro u utakmicu, pokazali smo da ipak imamo nešto veću kvalitetu, a za sve što smo pokazali nagrađeni smo i tim golovima. U drugom poluvremenu oni su se morali otvoriti, što je i nama puno olakšalo – kaže Josip Mitrović.

– Tvrda utakmica, kao što smo i očekivali, jer uvijek je nezgodno igrati protiv Lokomotive, bez obzira na to u kakvom su oni stanju. Uzeli smo tri boda, pobijedili smo, a to je najvažnije. Lovrić je pogodio dva fenomenalna slobodnjaka i sad idemo dalje, okrećemo se Istri – dodao je Špikić, a slično razmišlja i Krizmanić:

– Lokomotiva nije idealno krenula u prvenstvo, ali uvijek su nam iznimno nezgodan protivnik, pa su tako bili i ovoga puta. Međutim, i mi smo bili jako dobri, maksimalno ozbiljni i koncentrirani, što nas je i dovelo do ova tri boda. Utakmica je općenito bila jako dobra, sa sva tri gola iz prekida, no bilo je sadržaja i izvan toga.

Lokomotiva se prilagodila Gorici, ali i Gorica se prilagodila Lokomotivi…

– Znali smo što nas čeka, znamo koliko je uvijek teško protiv Lokomotive, no bili smo spremni na sve. Dobro smo ušli u utakmicu, pratili zahtjeve trenera, dobro kontrolirali utakmicu… Protivnici nas sve više analiziraju, zato i nismo mogli u potpunosti odigrati ono što mi želimo, kako smo planirali i vježbali na treninzima. Morali smo se prilagoditi na malo drukčiju igru i pokazali da smo spremni na sve zahtjeve koje trener stavi pred nas – kaže Babec.

Gorica, dakle, pobjeđuje, a igrači i navijači uživaju. Kod igrača se to i vidi na terenu, u tome je vjerojatno i dio tajne uspjeha.

– Lijepo je ovo razdoblje u mojoj karijeri, zaista uživam od prve sekunde kad sam došao. Atmosfera je odlična, takvi su i rezultati, pa je i logično da svi skupa uživamo. Vjerujem da će tako i ostati još dugo, dugo… – kaže Špikić, koji je došao u klub ove zime.

Na ljeto je stigao i Mitrović.

– Sve je za deset, sve je zaista super. Atmosfera u momčadi je odlična, svi dečki su korektni, svi rade kako treba i kao rezultat svega toga došle su ove četiri pobjede. Idemo dalje, kako se kaže, utakmicu po utakmicu, bez preskakanja stepenica – ističe Josip.

I to je, sigurni smo, jedini pravi način. Bez euforije, sa željom da se iz treninga u trening rade novi koraci naprijed.

– Jako lijepo izgleda tablica, sjajno je dijeliti prvo mjesto s Dinamo, ali kao što i trener kaže, moramo biti koncentrirani samo na prvu sljedeću utakmicu. Samo o tome moramo razmišljati, kako uzeti tri boda u sljedećoj utakmici. Euforiji je zabranjen pristup, moramo čvrsto ostati na zemlji, s obje noge, i čekati novu utakmicu kao novu priliku za dokazivanje – zaključio je Hrvoje Babec.

Gorička mladost, u kombinaciji s iskustvom Kahline, Dvornekovića, Suka, Čanađije i ostatka društva, očito je dobra kombinacija. Neka tako i ostane…