Prijava

Vaša prijava

Dražen Barišić: Nisam napravio kazneno djelo, spreman sam odgovoriti na sva pitanja

[]

Gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnika HDZ-a Dražen Barišić obratio se novinarima i komentirao aferu u kojoj je uhićen predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. Kazao je da je za uhićenja i istragu čuo iz medija, javlja net.hr.

– Nemam kontakta ni s kim, o svemu sam saznao iz medija. Jutros sam bio na svom radnom mjestu u Gradu. Spreman sam odgovoriti na sva pitanja. Odvjetnika nisam angažirao. Smatram da nisam napravio nikakvo kazneno djelo. Grad je svake godine imao odlično mišljenje revizije, grad je aktivan, posluje, imamo EU projekte, radimo uz interne i eksterne kontrole dobar posao – kazao je Barišić.

Osvrnuo se i na poslovanje s tvrtkom Elektrocentar Petek koja se spominje kao jedna od ključnih u aferi.

– Vjerujem da ne postoji nikakav rep. Vjerujem da je doista bilo po zakonu. Grad je poslovao s tom tvrtkom. To su elektroposlovi i poslovni niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka. Često je kao izvođač koji provode općine, gradovi i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki – pojašnjava Barišić.

Gradonačelnik Barišić demantirao je da poznaje direktora Janafa Dragana Kovačevića koji je jutros uhićen. Kazao je kako se ne može sjetiti jesu li se ikada sreli te da nema njegov broj telefona niti je ikada bio s njim u nekom kontaktu.

U 17 sati najavljena je i sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje će raspravljati o ukidanju imuniteta dvojici saborskih zastupnika među kojima je, nagađa se, i Dražen Barišić.