Prijava

Vaša prijava

Gorička oporba oglasila se o akciji USKOK-a u Gorici

[]

O događajima koji prate današnju zajedničku akciju policije i USKOK-a, a koji uključuju i goričkog gradonačelnika Dražena Barišića, oglasila se gorička oporba.

Gradska organizacija SDP Velika Gorica na svom je Facebook profilu komentirala:

– Sumnja u gospodarski kriminal, korupciju, uhićenja, gradonačelnik Barišić, pečaćenje gradskog upravnog odjela i trgovačkog društva, aglomeracija Velika Gorica… Kao politička stranka u više navrata smo ukazivali na, po nama neopravdano, izuzimanje pet naselja iz projekta aglomeracije, na ‘bujanje’ cijene tog projekta, ali i drugih investicija – VG Goričanke, Gradskog bazena, Centra za posjetitelje.. Radove je izvodila spomenuta tvrtka iz Ivanić Grada obuhvaćena akcijom USKOK-a. Tražili smo odgovore, nismo ih dobili. Hoćemo li ih sada dobiti? Hoće li se obistiniti poslovica “vrč ide na vodu dok se ne razbije”?

Priopćenje je poslao i GLAS Velika Gorica te istaknuo kako su još u travnju ove godine upozoravali na spornu nabavu nove javne rasvjete. U njoj je, kako ističu, sudjelovala tvrtka Elektrocentar Petek.

– U listopadu 2018. godine Grad Velika Gorica započeo je postupak javne nabave modernizacije javne rasvjete. Do ljeta 2019. godine Grad Velika Gorica na čelu s gradonačelnikom Barišićem ‘petljao’ je s nabavnom dokumentacijom i ključnim kriterijima za odabir ponuditelja, a dokumentaciju je mijenjao nekoliko puta. Po svemu sudeći, da se pogoduje samo jednom ponuditelju (Zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Elektrocentar Petek d.o.o.), a sve druge ponuditelje eliminira iz postupka. Ove navode je na koncu potvrdila i Državna komisija za javne nabave, koja je srušila ključni kriterij za odabir ponuditelja, temeljem čega se u postupak nabave kasnije uključio drugi ponuditelj – HEP ESCO d.o.o. HEP ESCO d.o.o. je priložio ponudu, koja je bila za oko 7 milijuna kuna povoljnija od ponude Zajednice ponuditelja, čija je ponuda bila samo nekoliko tisuća kuna manja od procijenjene vrijednosti nabave od 33 milijuna kuna. Grad Gorica je odbio povoljniju ponudu tako da je poništio predmetni postupak javne nabave. Pitamo se, bi li postupak javne nabave poništio, da se u postupak nije uključio HEP ESCO d.o.o i da je jedini ozbiljniji ponuditelj ostala Zajednica ponuditelja, s ponudom par tisuća kuna ispod 33 milijuna kuna? – kaže Stela Dragica Svračak, predsjednica GLAS-a Velike Gorice.