Prijava

Vaša prijava

FOTO Zabrinjava činjenica da je gradonačelnik najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji doveden u vezu s kriminalom i korupcijom

[]

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Hrvoje Frankić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatska seljačka stranka (HSS) održala je danas (četvrtak, 17.09.2020.) ispred Pučkog otvorenog učilišta izvanrednu konferenciju za medije kojoj je tema bila zajednička akcija policije i USKOK-a, kojom je obuhvaćeno 13 osoba zbog djela iz domene kriminaliteta i korupcije, a među njima je i Dražen Barišić, velikogorički gradonačelnik i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije. Na konferenciji su govorili zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i Igor Horvačić, gradski vijećnik HSS-a i predsjednik HSS-a Velika Gorica.

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvoje Frankić: ”Pozdravljam sve aktivnosti policije, USKOK-a i ostalih tijela koja provode aktivnosti kontrole korupcije i ostalih nepravilnosti koje se događaju u Republici Hrvatskoj i napose u Zagrebačkoj županiji. Posebno zabrinjava činjenica da je istragom obuhvaćen i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, gradonačelnik šestog grada u Hrvatskoj i najvećeg grada u našoj županiji. Svojevremeno je župan Stjepan Kožić razvrgnuo koaliciju i otišao u koaliciju s Draženom Barišićem kako bi mu se približio te me zabrinjava funkcioniranje Zagrebačke županije iz razloga što ima jako puno nepravilnosti, jer nema ravnomjernog razvoja gradova i općina. Vrši se pritisak na zaposlenike Zagrebačke županije i vijećnike županijske skupštine da bi sve funkcioniralo tako kako trenutnom županu isključivo odgovara. Moj cilj je učinkovita, transparentna i, iznad svega, efikasna Zagrebačka županija.”

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Igor Horvačić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Igor Horvačić: Žalosti me situacija da je prvi čovjek Grada Velika Gorica Dražen Barišić, prema pisanju medija, doveden u vezu s kriminalnim radnjama. Žalosti me činjenica da je započeta realizacija projekta Aglomeracije dovedena u pitanje jer je navodno i taj projekt, vrijedan 700 milijuna kuna, također obuhvaćen ovom istragom iz domene kriminala i korupcije. Spomenuta tvrtka u istrazi s kojom je Grad Velika Gorica već niz godina radio velike poslove, spominjana je u kuloarima, kako je tu bilo nepravilnosti i problema kako gorički obrtnici zbog nje ne mogu doći na red za nekakav veći projekt.

Galerija fotografija