Prijava

Vaša prijava

Košarka se vraća! ‘Gorica ima momčad za vrh hrvatske košarke’

[]

Čini se kao da je cijela jedna vječnost prošla od one utakmice u kojoj je Gorica sredila Zadar pred punim tribinicama Gradske dvorane. A zna se točno koliko je prošlo, dugih 196 dana! Šest i pol mjeseci bez košarkaške utakmice u gradu puno je i previše… I zato je krajnje vrijeme za povratak, i to – sa stilom.

U petak u 18 sati počet će utakmica između Gorice i Splita, a ogled s trostrukim prvakom Europe zapravo se i čini kao idealan početak jedne sezone koja bi mogla biti jako lijepa. Gorica je, naime, ovog ljeta napravila značajan iskorak prema naprijed, tu savršeno odgovara ona floskula od “koraku od tisuću milja”. Onog trenutka kad je pala odluka da se ide u regionalnu ligu, u ABA ligu 2, vodstvo kluba odlučilo se za stepenicu više, a sve odrađeno nakon toga govori da su za takvo što bili itekako spremni.

Danas u Velikoj Gorici, naime, u prvenstvo starta najbolja košarkaška momčad koju je ovaj grad ikad imao. Brojne su legende goričke košarke prošle kroz 50 godina radosti loptanja pod obručima u ovom gradu, puno je odigranih utakmica za pamćenje, ali ovakva razina košarke nikad se ovdje nije igrala. Gorica je danas, da skratimo, klub o kojem novi igrač, dečko koji stiže kao pojačanje, govori ovako:

– Došao sam u Goricu osvojiti trofej, bilo to prvenstvo ili Kup. Uvjeren sam da ova momčad to može!

Autor ovih riječi je Karlo Uljarević, 21-godišnji bek s Cibonom, Zadrom i Škrljevom u košarkaškom životopisu, a u ovoj priči on je čovjek koji je zaključio roster. Samo četvorica igrača ostala su iz prošlosezonske momčadi, koja je pobjeđivala i Cibonu, i Zadar, i Split – Mazalin, Mašić, Majcunić i Kapusta – dok je ostatak rostera slagan za iskorak. Mate Kalajžić i Maj Kovačevič stigli su iz Splita, Krešo Ljubičić iz Cibone, Ivan Batur iz Škrljeva, Emil Savić iz Njemačke, a s Islanda se vratio Marko Baković. Momčad je to o kojoj mišljenje slično Uljarevićevom imaju mnogi…

– Kadar koji smo okupili posjeduje kvalitetu za sam vrh domaće košarke, ali ni konkurenti nisu spavali. Neće biti laganih utakmica, jer i Šibenka, Alkar, Zabok, Dubrava, Hermes… imaju respektabilne ekipe. O Ciboni i Zadru da ne govorim – upozorio je trener Josip Sesar u iščekivanju Splita.

– Prva prepreka su nam gosti iz Splita s kojima uvijek igramo ravnopravne, zanimljive i neizvjesne utakmice, a u protekle dvije sezone dobili smo ih nekoliko puta – dodao je Sesar.

Radi se u Gorici ozbiljno, s planom, vizijom i ambicijama. Iako, nitko neće poletjeti, svjesni su svi u klubu da dokazivanje tek slijedi.

– Mi smo se pripremili najbolje što je moguće u datim uvjetima i sad je na igračima da dokazuju svoju kvalitetu iz utakmice u utakmicu. Tko su nam konkurenti za gornji dom hrvatske košarke vidjet ćemo na kraju sezone, kad pogledamo tablicu. Nadajmo se samo da će sezona teći kako je planirano i da nam korona neće prekidati prvenstvo – zaključio je najavu sezone Sesar.

Korona je, naravno, razlog što će se ova utakmica igrati bez prisustva gledatelja, no dobra je vijest da će Gorica i Split ići u izravnom prijenosu na kanalu ArenaSport 1. Organizirano je i gledanje kod Panadića, odmah pokraj dvorane, pa ako netko nema Arenu…