Prijava

Vaša prijava

U tjednu cjeloživotnog učenja besplatno naučite crtati, zdravo se hraniti ili izraditi hotel za kukce i ekološke deterdžente

[]

Započeo je 14. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja u kojoj se građanima prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Traje od 21. rujna do 5. listopada, a uključilo se i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Pripremili su četiri besplatne radionice za djecu i odrasle, a sve će se održati 3. listopada.

– Svrha cjeloživotnog obrazovanja i učenja sastoji se u činjenici da je ono potrebno svim naraštajima kako bi odgovorili izazovima na tržištu rada i samim time unaprijedili kvalitetu života. U skladu s tim POUVG, osim što nudi niz pogodnosti za umirovljenike i osobe treće životne dobi, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i znanosti provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih te tečajeve i radionice za djecu – rekli su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Prva na rasporedu je radionica pod nazivom Tigionica, namijenjena djeci starijoj od šest godina, a na kojoj će osmero polaznika naučiti napraviti hotel za korisne kukce. Svoj rad moći će ponijeti kući i postaviti u vrt, park ili školsko dvorište te pomoći bubamarama, pčelama, bumbarima i drugim korisnim kukcima.

Osim Tigionice, Pučko otvoreno učilište pripremilo je i radionice zdrave prehrane i izrade ekoloških deterdženata te školu crtanja.

– Zbog epidemiološke situacije broj polaznika radionica je ograničen, a prijave traju do petka – dodali su iz POUVG.