Prijava

Vaša prijava

Jurica Mihalj: VG Komunalac ni na koji način nije povezan s aferom Janaf

[]

Nakon što je odjeknula u javnosti, afera Janaf i nove informacije vezane uz nju ne prestaju pristizati. Pa je tako Telegram objavio kako je pod istragom i posao izgradnje novog reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici te su objavili i tajno snimljen razgovor ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka s predsjednikom uprave VG Komunalca Juricom Mihaljem. Iz razgovora snimljenih sredinom travnja navodno proizlazi da je Petek i za taj posao, vrijedan oko tri milijuna kuna, imao dogovor s gradonačelnikom Draženom Barišićem.

– Čekaj, čekaj, daj ono… sa šefom sam razgovaral ono, nastavak reciklažnog. Ja bi nosil. Očeš ti s menom asfalte i to… – predlaže Petek Mihalju suradnju.

Mihalj mu na to uzvraća: “Čekaj, sa šefom si razgovarao da bi ti nosio”.

– Da – odgovara Petek.

 

Za komentar i objašnjenje vezano uz njegov telefonski razgovor s Petekom kontaktirali smo Juricu Mihalja, koji tvrdi kako VG Komunalac ni na koji način nije povezan s aferom Janaf te ga nitko od istražitelja nije imao niti razloga kontaktirati vezano uz taj slučaj.

– Gradonačelnik Dražen Barišić nije tražio od mene da nositelj Zajednice bude tvrtka Elektrocentar Petek. O bilo kakvim eventualnim nelegalnim radnjama, pritiscima na treće osobe i slično, što se tiče ovog ili ostalih projekata u Velikoj Gorici na kojima je Elektrocentar Petek izvodio radove, nemam saznanja, niti o istima želim išta komentirati ili insinuirati – kazao je Jurica Mihalj te objasnio i zašto je telefonom razgovarao s prvoosumnjičenim u aferi Janaf.

– Sjećam se da smo kratko razgovarali jednom prije pet mjeseci, kada me gospodin Petek nazvao i da je razlog poziva bio potencijalno zajedničko javljanje na natječaj za izgradnju reciklažnog dvorišta koji je bio objavljen u Oglasniku javne nabave. Također, sjećam se da je izrazio želju da bude nositelj posla, no činjenica je da smo na koncu mi bili nositelj Zajednice, a ne Elektrocentar Petek. ECP će u radovima sudjelovati s 15 posto ukupno ugovorene vrijednosti cijelog Ugovora. Nije mi poznato da li su postojali ikakvi dogovori i razgovori po ovom pitanju između g. Peteka i gradonačelnika Dražena Barišića, niti sam u iste, ukoliko su zaista postojali, bio involviran. Rado ću odgovoriti na sva eventualna pitanja kako bi javnost dobila cjelokupnu sliku o spornom tekstu za kojeg se nadam i vjerujem da nema u cilju diskreditiranje tvrtke VG Komunalca i mene osobno – zaključio je predsjednik uprave VG Komunalca Jurica Mihalj.

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici su u tijeku, kaže Mihalj, a trenutno traju radovi na iskopima za izgradnju vodovodnog okna i vodovoda.


Traži se sistem administrator