Prijava

Vaša prijava

Košarkaši ulovili zalet za Zadar: S dvije pobjede najavili ogled s izbornikom

[]

Nakon što su sezonu otvorili sa spektakularne tri i jednom lošom četvrtinom u pobjedi protiv Splita (79-73), pa nastavili gostujućim slavljem kod Zaboka (78-69) u subotu, košarkaši Gorice nastavljaju svojim putem. Sljedeći na redu je Zadar u subotu (17.30 sati), u goričkoj Gradskoj sportskoj dvorani, i to uz prisustvo gledatelja!

Gledatelja je bilo i u Zaboku, gdje je Gorica dosad rijetko dobivala utakmice, ali ovoga puta bila je to druga priča. Doduše, i ovoga puta bilo je teško, komplicirano, trebalo je itekako zaslužiti nova dva boda, no na kraju pobjeda nije dolazila u pitanje. Na poluvremenu je domaćin i vodio, no u nastavku utakmice Gorica je preuzela kontrolu i u samu završnicu ušla s 15 koševa viška.

– Čestitke prije svega ekipi Zaboka na žestokom domaćem terenu, uvijek je nezgodno igrati s njima u gostima. Znali smo po što dolazimo, po pobjedu. Imali smo malo problema na početku u prilagodbi na njihovu obranu i igrače koji su nam bili malo nepoznanica, no igrali smo svi skupa u napadu i obrani, nesebično, timski i to nas je dovelo do pobjede – otkrio je recept za pobjedu Krešimir Ljubičić, prvo ime Gorice u ovoj pobjedi.

Snažni centar koji je ovog ljeta stigao iz Cibone ubacio je 19 koševa, tome dodao i 11 skokova, a u stopu ga je pratio i sve bolji Lovro Mazalin, koji je zabio 17, uz osam skokova te po dvije asistencije blokade. Mate Kalajžić dao je 12 koševa, Ivan Batur predstavio se s all-round učinkom od pet koševa, sedam skokova i pet asista, Marko Baković spojio je osam koševa i sedam skokova… Sve u svemu, doista prava momčadska pobjeda.

– I u najavi utakmice rekao kako će ovo biti jako teško gostovanje za nas. Trener Tomas radi jako dobar posao, Zabok igra atraktivnu i modernu košarku. Čestitke mojim momcima na zasluženoj pobjedi – zadovoljno je govorio trener Josip Sesar nakon druge pobjede.

Naravno da nije potpuno zadovoljan, Sesar je jedan od onih trenera koji uvijek vide prostor za napredak, a pogotovo je tako u trenucima dok se momčad i dalje traži u punom smislu nakon svih promjena u kadru ovog ljeta. Tako je ovoga puta bez poena ostao Karlo Uljarević, šutersku formi i dalje lovi Maj Kovačevič… Dug je put do prave momčadske kemije, svjestan je toga i Sesar, ali zasad je važno da je Gorica definitivno na dobrom putu.

Hoće li to biti dovoljno za novu pobjedu, u velikom derbiju protiv Zadra, na čijoj je klupi izbornik Veljko Mršić, doznat ćemo u subotu oko 19 sati, taman u vrijeme kad će na obližnjem stadionu početi sudar nogometaša Gorice i Hajduka. Košarkaši i nogometni derbi kola na samo par stotina metara udaljenosti? Eto, i to smo dočekali u svome gradu…