Prijava

Vaša prijava

Jelisavac i Gašparac prvi pokajnici u aferi Janaf?

[]

Predsjednik Uprave VG Vodoopskrba Tomislav Jelisavac, jedan od 13 pritvorenih u aferi Janaf te osumnjičen da je zajedno s gradonačelnikom Draženom Barišićem sređivao poslove Kreši Peteku, pušten je iz istražnog zatvora u Remetincu na zahtjev USKOK-a te će se braniti sa slobode. Istražni zatvor određen mu je na mjesec dana, no USKOK može zatažiti i njegovo ukidanje, što je u ovom slučaju i učinio. Pretpostavka je da je Jelisavac na slobodi jer je odlučio surađivati s istražiteljima te priznao djela koja mu se stavljaju na teret.

Telegram doznaje iz izvora bliskih istrazi kako su Tomislav Jelisavac i njegova suradnica Katarina Gašparac prvi osumnjičenici koji su priznali krivnju u aferi Janaf. Očekuje se kako će iz istražnog zatvora na slobodu danas izaći i Katarina Gašparac. Oboje su priznali nedjela koja su im stavljena na teret. Jelisavac i Gašparac navodno su priznali kako su po nalogu gradonačelnika Velike Gorice namještali natječaj za pročistač otpadnih voda upravo za Petekovu firmu.

No, to da je Tomislav Jelisavac prvi koji je sve priznao i ne čudi. Naime, moglo se ovih dana čuti kako ima ozbiljnih problema sa zdravljem te da mu istražni zatvor teško pada, pa je logično da je odlučio surađivati s istražiteljima u ovom slučaju.

Za sada se ne zna jesu se dvoje osumnjičenka nagodili s USKOK-om i oko blažih kazni.